Feb 22nd, 2008 by Jacme
Quan el que es fa fora de casa «sempre és millor»

Avui me n’entero que l’Ajuntament de Tarragona es gastarà els quartos fent un llibre. No poso en dubte la necessitat del producte ni la professionalitat dels que hi estan implicats. Amb tot, m’estranya, fins i tot em decepciona, veure com un projecte d’estes característiques, ambiciós i important per a la ciutat, es portarà a terme sota l’aixopluc d’una editorial lleidatana. Desconec com han anat les gestions del projecte, per tant la meua visió és la d’un ciutadà com qualsevol altre, desconeixedor de tot el que passa rere el teló (d’acer?) i que només veu els resultats. Tampoc diré què n’opino respecte a la Universitat (la meua opinió, en este sentit, és reservada).

En qualsevol cas, em preocupa, i molt, que un projecte així s’encarregue a gent «de fora de casa». Que no hi ha editorials a Tarragona? Que no hi ha editorials al Camp de Tarragona? Que no hi ha editorials a la resta de la província, que és necessari anar a buscar l’ajuda i el suport més enllà (i donar el negoci, també, més enllà)? Potser dubten de la professionalitat d’un editors i d’unes editorials que treballen dia a dia pel bé de la cultura i la literatura a la ciutat, passe el que passe, amb diners públics i sense. Potser, l’únic que passa, és que quan s’ha de fer una feina «important», els de fora sempre ho fan «millor» que els de casa. Molt trist.

Read the full post and comments »

Read Comments and Respond

5 Responses

 • Nightwing80 says:

  Totalment d’acord amb el que dius, Jacme.
  Quan em vaig assabentar ahir de la notícia, no entenia com és que la pròpia universitat o alguna de les editorials de la nostra terra no es feia càrrec de l’edició. És que ens hem de tirar pedres a sobre nosaltres mateixos? Molt trist, tens tota la raó…

 • jaka says:

  Tens molta raó Jaume, no entenc el perquè. Les condicions son mes bones?
  Besades,

  =;)

 • Jacme says:

  @night: mira, som així de masoques…

  @jaka: pel que jo sé (rumore, rumore), l’Ajuntament no ha escatimat en inversió econòmica…

 • losimo says:

  Ni escatimarà amb calers. Quan és a un foraster qui se li dona la feina, mai son prous. En canvi quan és de casa sempre son massa i si ho fas sense cobrar, encara has de donar les gràcies cada dia de la teua vida per aquella feina.

 • Jacme says:

  quanta raó que tens… :(

 • Cerca

  Podcast Player

  RSS blocs de lletres

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.