el basar de les espècies

Una coberta per a LibWorld?

La Gamoia ens ho dia l’altre dia, que els de LibWorld preparen l’edició d’un llibre amb aportacions de bibliotecaris blocaires de diferents països, a on presentaven el panorama nacional de blocs professionals.

Una de les coses que demanen a les bases del concurs és treballar la coberta amb Scribus, que disposa de versió en català i és programari lliure. La veritat és que ara me fa mandra instal·lar el programa (i els postcripts!) i no sé si al final l’acabaré utilitzant (més que re perquè ja tinc un altre programa d’autoedicó instal·lat al pc i al mac).

Bé, que tenia pensat fer alguna coseta, per allò de que «l’important és participar-hi», però la calor que fa estos dies fa que el meu processador cerebral no treballe òptimament… Algú té alguna idea per a la coberta? Amb quins símbols o imatges jugaríeu? El títol del llibre és LibWorld – library blogging worldwide. Vinga, va, animeu-vos a donar-me idees, i així presentarem una coberta en nom de tots!!!!

PD: he fet una prova, a vore què vos pareix… ara me n’adono que el color corporatiu de InfoBib és el roig, potser ho hauríem de canviar…

.

9 thoughts on “Una coberta per a LibWorld?

  1. gamoia

    Jacme, ets un artista! Però hi ha un punt que m’agradaria discutir. Sempre que es vol simbolitzar la nostra feina s’agafen imatges d’eines tradicionals: uns armaris tancats amb reixes, unes cobertes de llibre precioses, uns calaixets de catàleg, uns cedularis… I als bibliotecaris moderns, com els podríem representar? Un bibliotecari blocaire amb aquest catàleg no lliga, per més representatiu de la professió que sigui 😉

  2. Jacme

    @gamoia: de fet he agafat la imatge perquè m’ha agradat la idea dels compartiments, alguns oberts i d’altres tancats, que entre tots formen un tot…

    aix! quin maldecap me dones, pensar una altra cosa… miraré a vore si se m’ocorre alguna idea, però ja sabeu que tu i tothom qui vulga hi pot posar cullerada! 😀

    @CH: Thank you!

  3. gamoia

    @CH We are discussing how to represent blogging librarians. I’m arguying that old simbology is misrepresenting us although it maybe better understood by the general public.

    Jacme is asking his readers for comments and ideas. He also remarks your proposal of using Scribus. However he will most probably not use it.

  4. CH

    Thanks, Gamoia!

    In general I agree. As a profession a catalogue is still standing for what we are doing. Like a hammer still stands for what a smith does, even if they don’t use hammers at all these days.

    Especially we as blogging librarians should maybe choose a different symbol.

  5. Anna

    a mi m’agrada la calaixera aquesta, el contrast que fa entre el bibliotecari virtual i el concepte clàssic. Això sí, no sabria quina triar entre totes tres! potser la que menys m’agrada és la del mig.

    PD: per cert, ja que veig que fas tan bé les portades, encara t’encarregaré la de la tesi… 😛

  6. Daniel Gil

    La Gamoia sempre rondinant!! 😛 jejejeje… tot i que estic bastant en la seua línia: fora eines tradicionals!!! 🙂 a mi personalment m’agrada més la de la coberta negra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.