el basar de les espècies

Enric Castelló · Sèries de ficció i construcció nacional

Permeteu-me que us ressenye un llibre amb una temàtica diferent de la que habitualment parlo… És un dels llibres amb què he estat treballant estos últims mesos i crec que pot interessar a un públic molt més ampli del que habitualment s’interessa per temes acadèmics. Es titula Sèries de ficció i construcció nacional: Imaginant una Catalunya televisiva, i l’ha escrit l’Enric Castelló. L’Enric es professor de Comunicació a la URV i podeu visitar aquí el seu bloc. És un llibre que us recomano tant pels que esteu interessats en l’àmbit dels mitjans de comunicació (les sèries de televisió en especial) com pels que voleu aprofundir en altres maneres de comprendre el «fet nacional català» (segur que vos tirarà pel terra uns quants tòpics, o com a mínim vos els farà repensar!).

Una de les coses de què parla (que no és, ni molt menys, la més important) és de com TV3 ha anat ampliant les ubicacions de les sèries al llarg del temps, i com han anat «visitant» diferents parts del territori… i jo me pregunto: quan li tocarà a les Terres de l’Ebre?

.

7 thoughts on “Enric Castelló · Sèries de ficció i construcció nacional

 1. Accídia

  Espero que amb el meu blog puqe donar idees per a una sèrie de terror per a TV3…. hehehe si m’agafen de guionista millor.
  Potser encara estem lluny de la capital. Als pirineus de Lleida o aquí no se fet mai res de res..

 2. Jacme

  @vullunfestuc: tens un correu 😀

  @accídia: a Lleida ja fan lo Cartanyà… sembla com si no s’atrevixquen a vindre a casa nostra… potser tenen por de la boira del riu… (la veritat és que és molt bona idea, la teua, però no sé si se’ls gastaran los quartos que costaria…) 😛

 3. Daniel Gil

  Proposo alguns arguments: intrigues i passions al cor del Delta, tot segant l’arròs; intriga policial i nuclear a Ascó, amb central com a teló de fons; el lobby del moble de la Sénia;…

 4. Jacme

  @anna: sí, fins i tot a vegades te fa pensar allò de “Qui va ser abans, l’ou o la gallina?” (en el sentit que hi ha imatges “nacionals” que no saps ben bé si existeixen perquè surten a la tele o perquè ja existien abans)

  @dani: el lobby del moble dóna per molt… ja m’imagino les escenes de sexe (en llits, gent sortint de l’armari, etc.) 😀 tot i que la intriga d’Ascó podria donar per a molt: què tal alguns terroristes comprant els residus per fer-ne un a bomba nuclear “bruta”? mmmm… realment si no en fan cap és perquè no volen! 😀

 5. Pingback: Vilafestuc » Blog Archive » ORN còmic en català?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.