el basar de les espècies

Unes terres amb nom de novel·la

Fa uns dies el JM Tibau ens avisava d’un article sobre la literatura a les nostres Terres. El text està escrit per Gemma Lleixà, i està publicat a la revista Canvi 16 (si voleu llegir només l’article el trobareu aquí, llegiu-lo que és interessant de veres).

En este article hi trobareu un magnífic resum del panorama literari actual i s’hi repassen els autors que cal tindre en compte. A més s’hi poden trobar declaracions d’Andreu Carranza, Emigdi Subirats, Albert Pujol o Octavi Serret.

El que m’ha cridat més l’atenció, però, és l’associació que es crea entre el futur de la nostra literatura amb internet: «Els franctiradors de l’Ebre han apuntat cap a internet i el nou món dels blocs virtuals», diu Lleixà. I aquí és a on surten les declaracions de JM Tibau, en què explica el perquè de l’èxit en l’ús de l’eina blocaira:

Són autors [els de l’Ebre] allunyats dels mitjans de comunicació grans i que no poden participar tant com voldrien de la vida literària nacional que es cou a Barcelona, així que els blocs han estat clau per facilitar la seva presència en al món i estimular la seva expressió literària.

I a més del JM Tibau i de l’Emigdi, l’aticle cita altres blocs de la nostra ebresfera: Hespèria i el basar de les espècies!

.

3 thoughts on “Unes terres amb nom de novel·la

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow