el basar de les espècies

Apunts a les òrbites tarragonines (i II)

Espineta amb caragolins

Tot i que no és un plat habitual en els menús diaris dels restaurants, hi ha diversos establiments que aprofiten les festes de Santa Tecla per tindre a punt este plat tradicional, que té com a base l’espineta, una part de la tonyina posada en salaó. A la Part Alta, si mai hi aneu de bon matí i necessiteu un bon esmorzar, d’aquells de forquilla i ganivet, podeu entaular-vos a Las Vegas (a la plaça de Sant Antoni) o, encara millor, a la Queveda (al bell mig de la plaça del Fòrum). Segur que després tindreu tot el coratge del món per anar a fer pinya amb els castellers a la plaça de les Cols!

Recepta de l’espineta amb caragolins

Deixar l’espina amb una mica de carn i tenir-la en remull tota la nit. En una cassola fer un sofregit amb ceba i tomaques. Afegir els caragols, les pataques a trossos i afegir aigua. Afegir els trossos d’espineta. Fer una picada en el morter amb julivert, safrà torrat, alls i ametles i un got de vi ranci. Afegir la picada a la cassola deu minuts abans que acabe de coure’s el peix.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow