el basar de les espècies

Apunts a les òrbites tarragonines (i II)

Espineta amb caragolins

Tot i que no és un plat habitual en els menús diaris dels restaurants, hi ha diversos establiments que aprofiten les festes de Santa Tecla per tindre a punt este plat tradicional, que té com a base l’espineta, una part de la tonyina posada en salaó. A la Part Alta, si mai hi aneu de bon matí i necessiteu un bon esmorzar, d’aquells de forquilla i ganivet, podeu entaular-vos a Las Vegas (a la plaça de Sant Antoni) o, encara millor, a la Queveda (al bell mig de la plaça del Fòrum). Segur que després tindreu tot el coratge del món per anar a fer pinya amb els castellers a la plaça de les Cols!

Recepta de l’espineta amb caragolins

Deixar l’espina amb una mica de carn i tenir-la en remull tota la nit. En una cassola fer un sofregit amb ceba i tomaques. Afegir els caragols, les pataques a trossos i afegir aigua. Afegir els trossos d’espineta. Fer una picada en el morter amb julivert, safrà torrat, alls i ametles i un got de vi ranci. Afegir la picada a la cassola deu minuts abans que acabe de coure’s el peix.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.