el basar de les espècies

Projecte de disseny d’un llibre (II)

Primer parlarem del projecte. La idea general és la d’una col·lecció de llibres que reprodueix diferents documents d’arxiu, de caire local, i que es volen donar a conèixer al públic en general. Des d’un principi es tenia clar que es volia anar a buscar un format gran per poder reproduir millor els detalls dels documents. Però això no volia dir que poguéssem treballar amb la màniga ampla. Al final, després de provar diferents formats, vam escollir un 24 x 21 cm, que ens permetia utilitzar una forma de vuit a l’hora de fer la imposició de les pàgines per a la impressió (l’estalvi i l’optimització del format del paper per davant de tot!), però que alhora permet un cert lluïment de les imatges.

 

La imposició és, segons l’Alcover Moll, la «peça o peces de metall o de fusta, de forma rectangular, usades per a separar i mantenir immòbils les planes o trossos de composició que constitueixen la forma d’impremta». Esta definició es refereix a l’antiga forma d’impremta que podeu veure en esta il·lustració


I aquí podeu veure la distribució de la forma en «octavo» (que és una de les distribucions habituals).


La imposició és la distribució de les pàgines del llibre en el full de paper d’impremta, tot pensant en la manera en què més endavant es plegarà i es tallarà el full. Per veure’n diferents distribucions podeu consultar esta pàgina.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.