el basar de les espècies

Va de mapes antics

Tot xarrant, en els comentaris del missatge anterior, m’ha picat el cuquet de buscar mapes antics i vore com està representat el «món». Tot navegant per la xarxa m’he trobat una pàgina que il·lustra l’evolució del mapa en el món antic fins a l’època dels descobridors i el mapa de Mercator i que no em puc estar de posar aquí (si apreteu damunt la imatge us sortirà ampliada).

 

 

 

Parlant de mapes: si voleu mapes del món, entre d’altres, en format vectorial (illustrator) en podeu trobar en esta pàgina francesa (hi ha tres projeccions diferents, així que podeu triar la que més s’avinga als vostres gustos!).

 

I per últim, a tall de curiositat, una imatge del mapa més antic que es coneix!

 

 

Datat al 6200 abans de Crist, es tracta d’un mural de la ciutat de Catal Hyük a Anatòlia, que representa la ciutat. De fet no es tracta d’un mapa cartogràfic realment, però sí que és la primera manisfestació d’este tipus que s’ha trobat. Si voleu saber-ne més, podeu consultar esta pàgina.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.