el basar de les espècies

Supervelozzzz

L’altre dia, tot navegant pel bloc del Ramiro Espinoza, vaig topar-me amb una d’estes aplicacions que es poden utilitzar en línia. Si per uns instants voleu sentir-vos com un caixista de l’època del plom entreu en la pàgina de la tipografia Superveloz. Este tipus, de Joan Trochut, va ser produït originàriament en plom l’any 1942 per la Fundición Tipográfica Iranzo a Barcelona, i la seua funció era de posar a l’abast dels caixistes una sèrie de caràcters intercanviables que, amb una mica de paciència i imaginació, poguessen formar qualsevol tipus de decoració o logotip (recordeu que en l’època del plom no era tan fàcil com avui afegir filigranes o decoracions!).

Ara, a més a més de digitalitzar la font, l’han posat a l’abast dels navegants mitjançant un composador tipogràfic en línia, i tot jugant es poden crear imatges i lletres al nostre gust.

Fins i tot jo, amb menys traça que més, m’hi he entretingut una estona (a la mateixa pàgina hi trobareu una galeria amb les composicions que s’han anat realitzant).

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.