el basar de les espècies

Sigur Rós

Ja fa dies que em ronda pel cap encetar una nova categoria d’articles, i ho faré ara mateix, aprofitant que vaig curt de temps. La categoria es dirà «la música de les esferes». Ja en vam parlar en un missatge anterior, però us recordaré una mica de què va la història: existeix una antic pensament filosòfic que afirma que el model per a la creació de l’univers estava basat en l’ús de proporcions musicals. Així, doncs, segons esta creència, els cossos del cel produïen sons que, en combinar-se, formaven la música de les esferes.

Esta teoria, que podeu veure explicada amb més detall en esta pàgina, s’ha vingut a corroborar en certa mesura en l’actualitat pels astrònoms, i al final resulta que sí que canten els astres, com podeu veure (i escoltar) aquí.

Els sons dels astres i les estrelles em recorden a les cançons de Sigur Rós. Així que, per encetar la secció, què millor que apuntar-vos una cançó d’este grup islandés? És Glosoli, i pertany al disc Takk. Que aprofiti!

.

7 thoughts on “Sigur Rós

  1. Pingback: el basar de les espècies » Blog Archive » Valer Gisbert · «El vigilant d’horitzons»

  2. Pingback: Valer Gisbert · «El vigilant d’horitzons» – el basar de les espècies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.