el basar de les espècies

Acte de presentació del Kesse 40

L’Institut Català de les Dones i el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, organitzen la presentació del número 40 de la revista Kesse que se celebrarà el proper dimecres dia 20 de juny, a les 20 hores, a la sala Pau Casals de l’edifici de la Delegació del Govern, carrer Sant Francesc, 3, de Tarragona.

El dossier del número 40 de la revista Kesse està dedicat a les dones treballadores al Camp de Tarragona i porta per títol El treball de la dona. El dossier conté els següents articles: L’habilitat de triar. Memòria del treball de les dones en el magatzems de fruita seca, de Montserrat Soronellas, Toni Martí i Xisca Martorell; Molta feina i poc treball. Ideologia pràctica i característiques del treball de les dones, de Jordi Roca; i Aigua i sabó: quan les dones anaven al rentador, de Dolors Juanpere i Isabel Martínez.

Amb aquest dossier es pretén no només donar testimoni d’un treball molt poc vindicat en la historiografia, sinó també fer-nos ressò dels estudis sobre la temàtica del gènere que es venen desenvolupant en l’àmbit universitari i centres de recerca locals, i que no sempre tenen l’acollida i l’interès que es mereixen.

D’altra banda, a la miscel·lània d’aquest número 40 es publiquen els articles L’oblit de l’anarcosindicalista reusenc Joan Garcia Oliver, de Jordi Martí; Catalunya, Israel i occident, de Jaume Renyer; i Alguns reptes mediambientals, de Toni Bara.

L’acte de presentació anirà a càrrec de Montserrat Soronellas, professora d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili, Laia Colomer, codirectora de Kesse, i Isabel Sales, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones.

En el transcurs de l’acte, els assistents podran recollir un exemplar de la revista Kesse.

.

2 thoughts on “Acte de presentació del Kesse 40

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.