el basar de les espècies

Acte de presentació del Kesse 40

L’Institut Català de les Dones i el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, organitzen la presentació del número 40 de la revista Kesse que se celebrarà el proper dimecres dia 20 de juny, a les 20 hores, a la sala Pau Casals de l’edifici de la Delegació del Govern, carrer Sant Francesc, 3, de Tarragona.

El dossier del número 40 de la revista Kesse està dedicat a les dones treballadores al Camp de Tarragona i porta per títol El treball de la dona. El dossier conté els següents articles: L’habilitat de triar. Memòria del treball de les dones en el magatzems de fruita seca, de Montserrat Soronellas, Toni Martí i Xisca Martorell; Molta feina i poc treball. Ideologia pràctica i característiques del treball de les dones, de Jordi Roca; i Aigua i sabó: quan les dones anaven al rentador, de Dolors Juanpere i Isabel Martínez.

Amb aquest dossier es pretén no només donar testimoni d’un treball molt poc vindicat en la historiografia, sinó també fer-nos ressò dels estudis sobre la temàtica del gènere que es venen desenvolupant en l’àmbit universitari i centres de recerca locals, i que no sempre tenen l’acollida i l’interès que es mereixen.

D’altra banda, a la miscel·lània d’aquest número 40 es publiquen els articles L’oblit de l’anarcosindicalista reusenc Joan Garcia Oliver, de Jordi Martí; Catalunya, Israel i occident, de Jaume Renyer; i Alguns reptes mediambientals, de Toni Bara.

L’acte de presentació anirà a càrrec de Montserrat Soronellas, professora d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili, Laia Colomer, codirectora de Kesse, i Isabel Sales, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones.

En el transcurs de l’acte, els assistents podran recollir un exemplar de la revista Kesse.

.

2 thoughts on “Acte de presentació del Kesse 40

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow