el basar de les espècies

Presentació del llibre «Nacio.cat» a Tortosa

El dissabte es va presentar el llibre Nació.cat a Tortosa. Hi érem els blocaires de sempre i la pluja que va caure no va ajudar a animar a la gent que hi vingués, tot s’ha de dir. El Gustau i el Dani van executar la presentació del Saül de manera breu i brillant, i el Saül de seguida va passar a explicar-nos els detalls del llibre, com ara com va ser que es va posar a escriure’l o la trentena d’entrevistes que va haver de fer.

Però entre les coses que més em van cridar l’atenció és el motiu pel que ho va fer: per celebrar una victòria, l’aconseguiment del domini.cat. I és així perquè, com a poble, estem massa acostumats a celebrar les derrotes, així que val la pena tindre molt present què significa per a la llengua i la cultura (i per al país) el fet que puguem presentar-nos a Internet tal i com són, sense haver de passar per Madrid o qualsevol altra capital, malgrat els peatges econòmics que, com sempre, hem d’acabar assumint (mireu quant costa comprar un domini.cat i ja ho veureu…).

Després vam fer cap a dinar al Paiolet, i no vos sabria dir què va ser més profitós, si la presentació o la xerrada que vam fer tot dinant (me sembla que els nostres veïns de taula ens escoltaven més a naltros que no menjaven). El Dani i l’Emigdi també hi eren, i la xòfer del Saül (sense ella no l’hauríem tingut entre nosaltres!), i la veritat és que ens ho vam passar molt bé parlant de política, de blocaires, de comunicació, de llibres, i de mil-i-una coses més.

El llibre el porto per la meitat, qun l’haja acabat vos en faré cinc cèntims (ja vos avanço que és imprescindible si voleu conèixer com va anar tota la història del domini).

Per cert, sabíeu que Tortosa va ser el segon lloc a on es va presentar el llibre? El primer va ser Calella, el poble del Saül, i les Terres de l’Ebre hem tingut l’honor de ser el lloc a on el llibre s’ha presentat després!

 PD: en Saül en parla al seu bloc, i la Carme, com sempre, ens en parla i recull els posts que hi ha per la xarxa (gràcies!)

.

3 thoughts on “Presentació del llibre «Nacio.cat» a Tortosa

  1. Pingback: Sobre la presentació de “Nació.cat” | bauen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.