el basar de les espècies

Jesús Fusté

Ahir vam fer cap a Roquetes, a la celebració del 1r aniversari de la Biblioteca, en què vam homenatjar Gerard Vergés. La sorpresa de la tarda, però, va vindre de les mans de Jesús Fusté i la seua banda. El JM Tibau ja fa dies que diu que són uns cracks (i jo me’l creïa), però veure’ls i escoltar-los per primera volta va ser, realment, impactant. Una companya de lectura em comentava «em recorda a Lluis Llach», i jo, sense dubtar-ho ni un segon, li vaig replicar «què dius?! el Jesús li dóna coranta mil patades!».

Al peu de lletres poètiques, el Jesús ens regala un viatge pels escriptors de les Terres de l’Ebre, amb una varietat increïble de registres musicals, que fa que no et cregues que puga ser veritat.

De moment, en el disc que té editat, només podeu escoltar-lo a ell i al seu piano, però ben aviat sortirà al mercat un nou disc acompanyat amb tota la banda. Li auguro els millors dels futurs possibles, ja ho sentireu, ja…

Mentrestant, tenim la web (ja li vaig fer una estirada d’orelles, que cal actualitzar-la!) i per la xarxa corren vídeos d’ell. Un apunt per al Jesús (si es que llegeix això): alliberaràs alguna cançó (amb llicència creative commons) per a que els podcastaires la puguem utilitzar i distribuir tranquilament? pensa-t’ho, home, pensa-t’ho…

I esta tarda, cap a la Cala, que el trapeziste presenta llibre! Mentrestant us deixo amb un fragment de Lletres d’aigua:

.

4 thoughts on “Jesús Fusté

 1. Nomsai

  No fa falta que escri…¿guis? a castellá amb mi, ja he dit que parlo i tambe se llegir el catalá escrit, pero mai ho he escrit, asi que no se fer-ho. Asi que a vegadas ho faré a castellá per el simple motiu de que me es mes facil… es tot. I a més a més, sense faltas ortografiques! ^^

  Saludts!

 2. Jacme

  @nomsai: vinga doncs, dit i fet! si hi hagués més gent com tu el món seria molt millor! (“escriguis”, és així, molt bé!) 😀

  @JM Tibau: ep! pos li haurem de preguntar al Jesús!!! 😛

 3. nomsai

  merci ^^

  Bueno, la meva situació no es la mateixa que molta gent. La mitat de la meva familia es de Tárraco… bueno, més de la mitat… pero bueno. Ho dit, merci.

  Si faig alguna falta molt gorda, ¿digue-mo?

  Saludts!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.