el basar de les espècies

Naix Hespèria.cat

Hespèria era una de les tres nimfes que, en els mites grecollatins, s’encarregaven d’un jardí situat a l’extrem occidental del món aleshores conegut, i a on es podia trobar un arbre que donava per fruit unes maçanes meravelloses. Tant famós era, que fins i tot Hèrcules s’hi va apropar en un dels seus dotze treballs.

El jardí, cada volta que el marc geogràfic de les civilitzacions s’anava fent més ampli, s’anava situant un xic més a l’occident. És a causa d’este mite que els romans van arribar a posar «Hespèria» a les terres de la península Ibèrica. I per recordar este jardí, el bastiment oceanogràfic de l’Armada espanyola es diu Hespérides.

Per tot això, per ser un portal a un nou món (i el riu Íber de ben segur que ho era), una tríada ebrenca (el Gustau, l’accídia i jo) hem decidit batejar amb este nom un nou projecte de bloc col·laboratiu.

A Hespèria, a partir d’avui mateix, hi trobareu les nostres entrades que tracten de ciència-ficció, de fantasia i de terror, tant des del cinema com la literatura o la tecnologia. Volem ajudar a dignificar estos gèneres, massa voltes adjectivats com a minoritaris, i ho volem fer amb la nostra visió ebrenca de la realitat.

A poc a poc anirem enxamplant el jardí amb aquells fruits que se’ns estan ocorrent i que de moment encara estan germinant… vos ho perdreu? espero que no! en este bloc no hi trobareu cap drac a les portes, com a l’hort de les Hespèrides, així que ja ho sabeu, a visitar Hespèria toca!

Hesperos – Hexperos

.

5 thoughts on “Naix Hespèria.cat

  1. emigdi

    Segur que us sortirà un bloc excel·lent. A veure si us envio algun post macabra. Si m’inspiro amb els Acebes o Montilles, segur que surt alguna cosa. La realitat supera la ficció… la vida d’alguns és més macabra que tot el que ens poguem inventar.
    salut i aigua,

  2. Jacme

    @emigdi: home, si te surt dels dits esta història que dius (o alguna altra dels temes), ja tardes en passar-la!!!!! 😀

    @bala_perduda: gràcies per l’«input»; esperem estar a l’alçada de les espectatives! i benvingut al Basar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.