el basar de les espècies

El fons d’art de la URV

Estos dies podeu anar a visitar al Tinglado 1, del Moll de Costa del Port de Tarragona, una exposició molt especial. Es tracta del fons d’art de la URV, un fons bastit gràcies a les donacions de diferents artistes a la universitat, i que ara es poden veure juntes per primera vegada quan fa 16 anys de la creació de la Universitat. Però el fons no seria el mateix sense la feina que han dut a terme Antoni Salcedo (professor d’història de l’art de la URV), Marià Casas (antic professor de la URV i regent de Contratalla , a més a més de president de l’Associació Catalana d’Exlibristes) i Núria Gil (professora d’història de l’art de la URV i encarregada de la part del fons del Campus de les Terres de l’Ebre). I, sobretot, a la feina mai prou ben valorada del Joan Potau, l’encarregat per part de la URV de tenir cura de les obres administrativament parlant.

En total hi ha representats més de cent artistes (a més a més del “famós” logotip del Tàpies) i les seues obres han anat a parar, a més a més de a l’exposició, en un llibre amb tots els ets i uts, editat per Publicacions URV. No us explicaré les aventures ni les mars per les que hem hagut de navegar per arribar a bon port, de veritat us dic que ha estat una tasca editorial d’aquelles que et xuclen el temps i el pensament: mesos i mesos i mesos… Per això és d’agrair que la Maria Bargalló, la meua kefa i instigadora-culpable del projecte, haja estat al costat en tot moment donant tot aquell suport que ha estat necessari.

El resultat de tota esta odissea, embarcat amb la gent d’Arola, és un llibre de 30 x 30 cm, i la maqueta és ben senzilla (però efectiva): a la banda dreta la reproducció de l’obra de l’artista, i a l’esquerra una petita biografia (escrita pel Salcedo o pel Casas) en català, castellà i anglès. I el trobareu a les llibreries ben aviat, tot just després de Reis (mentrestant, si el voleu veure o comprar, podeu escapar-vos a l’exposició, allí el trobareu!).

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.