el basar de les espècies

La veritat sobre la Còmic Sans

Alguns ja sabíem que alguna cosa no rutllava amb esta malèfica tipografia, però ara les nostres pors s’han confirmat. Ni el mateix Accídia s’havia atrevit mai a fer-nos-ho saber, temerós dels mals còsmics que s’evidenciarien per a la Humanitat; però per fi la veritat s’ha fet palesa, gràcies a les investigacions dutes a terme per l’equip d’El jueves. Us transcric en bell catalanesc el text, per tal que considereu atentament les pèrfides conseqüències.

Molts ingenus creuen que el Necronomicó no és res més que un mite, un engany, un llibre fictici inventat per l’escriptor H. P. Lovecraft per a donar solidesa al seu món narratiu de fosques religions i bibliografia arcana. Però com molt bé saben els espectadors de Cuarto milenio, els observadors d’ovnis i altres ments despertes, el llibre malèfic existeix. El seu pervers contingut, inspirat per monstruosos déus de l’Antiquitat, pot fer embogir a l’incaut que llegeixi uns paràgrafs. Biblioteques de París, Londres i Arkham (Massachussets) guarden amb pany i forrellat les úniques còpies conegudes; i si fins ara cap curiós havia accedit a elles, era perquè sempre estaven agafades en prèstec. Però ara que un ex-becari del British Museum ha tornat per fi el seu exemplar —després de tindre’l a casa seixanta-vuit anys—, els seus secrets tornen de nou a la llum pública, tot revelant l’horror de la seua natura amb dades com la que acabem de conèixer: el Necronomicó està escrit amb Comic Sans!

Tot fa pensar que va ser el mític àrab foll Abdul Alhazred, autor del manuscrit original —i, segons molts miops, un altre personatge inventat pel sobrevalorat Lovecraft— qui va forjar, posseït per dimonis d’una altra dimensió, la infame tipografia que ha fet perdre el seny als lectors del llibre. Alhazred seria, doncs, el creador de la font que segles més tard Bill Gates (un altre conegut adorador de Cthulhu i enemic de la Humanitat, en general) incorporaria al sistema operatiu Windows, des d’on la seua ominosa forma s’estendria per tots els suports.

Recordeu, els qui la utilitzen per a escriure correus o rotular els seus repulsius còmics, que estes lletres van ser dissenyades per a invocar als Antics i portar l’apocalipsis. El mal persegueix als qui arrastren els seus ulls per les ensangonades pàgines del Necronomicó. Desbudellar els seus secrets només els portarà desgràcies. (Fixeu-vos, per exemple, en la persona que el va agafar de la biblioteca fa seixanta-vuit anys: la multa per tornar-lo ara li ha costat un ou i el rovell de l’altre. Ah, desgraciat! Som titelles! Titelles en mans dels déus primordials!)

.

9 thoughts on “La veritat sobre la Còmic Sans

 1. bruixadesol

  Ho saBIA, SEmprE HE SOspiTAT D’ALguNS COMPAnys de faENA aDDICTes a la CòMIC. Hi hja ESSPIESS Per aQUÍ, LA tipoggraFFia!!!! ALGÚ Ens VIGILaaa…

 2. Nightwing80

  Finalment, una explicació totalment coherent i lògica per al fenomen Còmic Sans. Si fem cas d’aquests senyals tipogràfics, s’acosta la fi del món (Cthulhu truca a la porta). Aquesta malèfica lletra és a tot arreu!

 3. dan

  Era això!!!!! Per fi surt la llum!La putrefacta i bituminosa Còmic Sans s’anava arrossegant en la foscor per obrir pas a les criatures dels horrors trans-còsmics.
  És l’avantguarda de Cthulhu!!!!

 4. Anna

  Mm… fas bé de divulgar la història, però crec que les masses fanàtiques de la Comic Sans ja estan més enllà de tota salvació. Esperem que com a mínim serveixi perquè Cthulhu no aconsegueixi nous adeptes.

 5. Jacme

  sí, xiquets i xiquetes, la nostra empresa és desesperada, i sense sentit, però cal que ens mantinguem ferms, sinó els tentacles del Cthulhu ens anorrearan el que ens queda d’ànima! 😀

 6. j.t.

  Collons, sempre m’havia pensat que els follets de la impremta eren una altra cosa… I la Tahoma? Vol dir que si empro la Tahoma no s’aixecarà Nyarlathotep i ja l’haurem cagat? 🙂

 7. Jacme Post author

  @j.t.: jo, de tu, no ho provaria… 😛

  @jaka: tot és qüestió d’acostumar-se als canvis! una besada!

  @losimo: sí, xeic, poso més posts allà que aquí… com va el món! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.