el basar de les espècies

Diversos autors · «Deu poemes universals»

Si teniu ganes de llegir poesia (però no massa) ja teniu al vostre abast el llibre Deu poemes universals, editat per Publicacions URV. Hi podreu trobar deu poemes en deu llengües diferents, d’Arthur Rimbaud, Yunus Emre, Mihai Eminescu, Edgar Allan Poe, Jaroslav Vrchlicky, Guittone d’Arezzo, Rainer Maria Rilke, Olavo Bilac, Rubén Darío i Joan Salvat-Papasseit.

El llibre parteix de les lectures multiculturals de poemes que cada any organitza el Servei Lingüístic de la URV per la Diada de Sant Jordi. En estes, els alumnes nouvinguts a la universitat que estan aprenent català i castellà llegeixen poemes dels seus països d’origen. Així que vam pensar que una bona manera d’atansar estes lectures al públic en general era fer-ne un llibre electrònic, de descàrrega gratuïta, que contingués una mostra d’estos poemes (amb la seua corresponent traducció al català).

El llibre en paper el podreu trobar estos dies a les llibreries del Gremi de Llibreters del nostre territori, als instituts de les nostres comarques, i a les biblioteques dels diferents campus de la universitat.

També en podreu trobar a les diferents presentacions del llibre que es faran els propers dies. La primera serà dins del marc de la Fira Literària de Jesús, el dimenge 19 a les 13 h, i comptarem amb la presència de l’escultor que ha cedit la peça que il·lustra la coberta del llibre, el Joaquim Espuny. I el mateix dia de Sant Jordi n’hi haurà un parell: a Tarragona a la sala de graus del Campus Catalunya a les 16.30 h, i a Reus al Centre de Lectura a les 18 h.


.

4 thoughts on “Diversos autors · «Deu poemes universals»

 1. bruixadesol

  no em preguntes com, que encara no sé per què, però tinc a les mans un exemplar dels “Deu poemes”, és molt boniquet i he descobert coses noves… Ben triada la representació catalana.

 2. Jacme

  @night: voldràs dir si encara me’n queden, de piles! la veritat és que ja vaig molt apuradet… 😀

  @emigdi: esperem que la gent l’aprofiti al màxim! fins diumenge!

  @bruixadesol: pos sí que m’hauràs d’explicar com… de fet, la distribució del llibre ha estat un dels meus maldecaps d’estos dies! la veritat és que si t’ha arribat a les mans és bona senyal! 😀 la representació catalana no ens va donar molts de problemes, la veritat, ho teníem clar des del principi! 😛

  per cert, queden poquets dies per enviar els relats de terror, envia’ls per correu a hesperia@hesperia.cat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.