el basar de les espècies

Projecte Titivil

Estos dies estic preparant una coseta per a la revista Bvalls de lletres. Fent recerca de material m’he trobat que, tot i que hi ha una extensa blocosfera hispana que tracta temes editorials, en el cas del català no és així. I he pensat que estaria bé recollir tots estos enllaços en algun lloc.

És així com a sorgit el projecte Titivil (que pren el nom del nostre benvolgut dimoniet editor). Prenent la idea del metabloc (a l’estil de Blocs de lletres, però en format molt més humil) he recopilat els fils i les darreres entrades d’aquells blocs que reflexionen sobre el món editorial escrits en llengua catalana, que es poden comptar amb els dits: De tard en tard, Tirant al cap, Bloc de PUV, Beat.cat, Vicent Olmos i Edi.cat.

No hi he posat blocs d’editorials en sentit estricte, ja que el que m’interessa és la reflexió, no el seguiment de les novetats i del catàleg, ni tampoc els de lectors, llibreters, crítics literaris o bibliotecaris. Així, doncs, hi trobareu un fil d’actualitzacions dels blocs escollits per tal d’estar al cas del darrer apunt publicat i, a més a més, hi he adjuntat les darreres novetats de la llista de correu Infoedicat (la única que existeix en català en el sector), i una tria de piulades de gent i editorials d’arreu (perquè hi ha molts editors que prefereixen la brevetat). I per acabar-ho d’arredonir, i he adjuntat alguns enllaços a reflexions de collita pròpia.

Sé que el disseny no és espectacular, però crec que de moment ja fa la funció que ha de fer. Si sabeu d’algun altre bloc que puga ser interessant no dubteu en dir-m’ho i si creieu que falta algun follower a la llista aviseu-me! Per cert, que s’accepten col·laboracions si hi ha algú interessat en fer un disseny de pàgina o en gestionar-ho, només ho heu d’insinuar en un comentari i ja estareu enrolats a cal Titivil!

La imatge, de la font Titivilus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.