el basar de les espècies

La música de les esferes (24)

Fa uns dies que va ser la primera lluna plena de la primavera. Aquest fet astronòmic indica la celebració de la Setmana Santa, el moment més important de l’any litúrgic cristià. És per això que el podcast de la música de les esferes d’avui el dedicarem exclusivament a la música sacra.
Començarem amb dos fragments de les Passions de Bach, i l’acabarem amb una improvització de Gounod d’un preludi del mateix Bach. Però entremig explorarem unes quantes versions d’autors i èpoques diferents sobre un mateix tema, l’Stabat Mater, una seqüència gregoriana llatina del segle XIII atribuïda al frare franciscà Jacopone da Todi. Així escoltarem com un motiu religiós es transforma en art i persisteix al llarg del temps per regalar-nos l’esperit amb múltiples facetes, evolucions i revolucions d’una mateixa obra llatina. Preparats per l’expedició?

» Johann Sebastian Bach · La Passió segons sant Joan
» Johann Sebastian Bach · La Passió segons sant Mateu
» Jacopone da Todi · Stabat Mater
» Giovanni Pierluigi da Palestrina · Stabat Mater
» Domenico Scarlatti · Stabat Mater
» Giovanni Battista Pergolesi · Stabat Mater
» Joseph Haydn · Stabat Mater
» Gioacchino Rossini · Stabat Mater
» Charles Gounod · Ave Maria

La música de les esferes (24) by La Música De Les Esferes on Mixcloud

Descarregar-lo en mp3 i ogg · Fil RSS · iTunes · Mixcloud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.