el basar de les espècies

Kesse 49. Tarragona solidària

Dimecres per la tarda es presenta un nou número de la revista Kesse, editada pel Cercle d’Estudis Guillem Oliver del Camp de Tarragona. La presentació es farà conjuntament amb l’acte públic del número 23 de la revista FET a Tarragona, el 10 de maig, a les 19.30 hores, al Cafè La Cantonada de la Cooperativa Obrera.

Aquest cop Kesse se centra en repassar algunes iniciatives solidàries que tenen el seu epicentre a la ciutat de Tarragona. De manera no exhaustiva, realitza una mirada des d’una vessant diacrònica per tal de copsar l’evolució a través del temps d’una sèrie d’activitats que o bé tenen una incidència directa en el dia a dia de la societat tarragonina o bé mostren el resultat d’uns esforços realitzats des de casa nostra que van dirigits molt més enllà dels límits nostre país. D’aquesta manera  Tarragona s’agermana amb la resta del món d’una manera molt més subtil, efectiva i continuada que qualsevol Joc del Mediterrani imaginat i amb uns pressupostos que ni s’acosten al que pot arribar a costar un forat al centre de la ciutat.

Així, doncs, el Kesse 49 vol retre un homenatge a tot el conjunt de persones anònimes que treballen per a un món millor, solidari i més just, tant des de les iniciatives que s’hi descriuen com des de les que no hi apareixen, però que de ben segur tots coneixeu i que donen per 100 números més com aquest. Dins de la revista hi trobareu tractats els temes seguents:
“Francesc Xammar i l’Amèrica Central” per Enric García Jardí
“Cirurgia solidària a tres continents. Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud” per Francesc Marsal i Cavallé
“D-sf Dibuixants sense fronteres” per Miguel Villalba Sánchez
“URV Solidària. Un compromís universitari glocal” per Joan Fuster
“L’acció de Càritas a les perifèries” per Francesc Roig Queralt
“Ressenyes” per Xavier Ferré Trill, Montserrat Corretger i Pineda Vaquer

Podeu consultar el número 49 de la revista Kesse en aquest enllaç, o bé consultar la totalitat de números al repositori Racó.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.