el basar de les espècies

Apunts a les òrbites deltaiques

A la taula!

La cuina del delta és abundant i variada: només cal aprofitar allò que es té a mà. A més dels plats habituals de la cuina marinera, podem fer un rossejat (arròs molt torrat cuit amb caldo de peix), un arròs negre, una paella o menjar llagostins, i això sense comptar amb la gran quantitat de marisc: ratllats, canyuts, caxels… Els plats de carn són fets a base de la caça d’ocells (sobretot ànecs) i de l’horta en podem fer carxofes a la brasa, arròs amb cols i fesols, samfaina o amanides. Per acabar-ho d’arredonir, com a postres, tenim un bon tall de coc (de brossat o borratxo), uns pastissets de cabell d’àngel o unes borraines amb mel, entre altres. Passeu pels restaurants o pels forns de pa i no us n’esteu de res!

Les bandes de música

Les bandes de música són una part important de la configuració social de les Terres de l’Ebre, a més d’un dels seus exponents culturals més desconegut des del punt de vista del Principat. La Lira Ampostina és coneguda arreu del món i, a la comarca del Montsià, per exemple, hi ha més bandes que poblacions. Els pobles del Delta no en són l’excepció i, de fet, les bandes de Deltebre, de Sant Jaume d’Enveja i de la Ràpita van ser de les fundadores de la Federació Catalana de Societats Musicals.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow