el basar de les espècies

Apunts a les òrbites deltaiques

A la taula!

La cuina del delta és abundant i variada: només cal aprofitar allò que es té a mà. A més dels plats habituals de la cuina marinera, podem fer un rossejat (arròs molt torrat cuit amb caldo de peix), un arròs negre, una paella o menjar llagostins, i això sense comptar amb la gran quantitat de marisc: ratllats, canyuts, caxels… Els plats de carn són fets a base de la caça d’ocells (sobretot ànecs) i de l’horta en podem fer carxofes a la brasa, arròs amb cols i fesols, samfaina o amanides. Per acabar-ho d’arredonir, com a postres, tenim un bon tall de coc (de brossat o borratxo), uns pastissets de cabell d’àngel o unes borraines amb mel, entre altres. Passeu pels restaurants o pels forns de pa i no us n’esteu de res!

Les bandes de música

Les bandes de música són una part important de la configuració social de les Terres de l’Ebre, a més d’un dels seus exponents culturals més desconegut des del punt de vista del Principat. La Lira Ampostina és coneguda arreu del món i, a la comarca del Montsià, per exemple, hi ha més bandes que poblacions. Els pobles del Delta no en són l’excepció i, de fet, les bandes de Deltebre, de Sant Jaume d’Enveja i de la Ràpita van ser de les fundadores de la Federació Catalana de Societats Musicals.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.