el basar de les espècies

Maquiavel · El príncep

Malgrat que no tothom considera Maquiavel com un estratega, la seua obra més coneguda, El príncep, ha tingut una divulgació gairebé universal, malgrat que els coneixements que podem extraure d’este text no ho siguen sempre.

Tot i que el que considera a l’obra no pot aplicar-se directament a qualsevol situació, ja que se centra bàsicament en els problemes d’un temps i un espai (Itàlia a l’època del Renaixement), les idees que detalla es poden aplicar a les relacions polítiques i, fins i tot, socials i personals. L’aplicació d’estos coneixements habitualment no és precisament ètica, així que sempre cal ponderar i avaluar els seus punts de vista.

Per cert, a la coberta hi veureu una moneda amb l’efígie de l’inspirador i model del llibre, Ferran el Catòlic.

Enllaç llibre

http://www.tinet.org/~jjll/CE_03.zip

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.