el basar de les espècies

Com instal·lar una font?

He estat pensant que, ves a saber, potser hi ha gent que no sap com instal·lar fonts! (Ho dic perquè m’hi he trobat!) I m’he decidit a preparar una miniguia.

Aprofitaré per fer un exemple amb una de les fonts que us recomanava l’altre dia, l’Agendia (que, com podreu veure, és una font encarada al disseny i als titulars).

1. Primer que tot us heu de baixar la font d’internet (per tal de facilitar-vos la feina us la he penjat a banda).

La trobareu a l’adreça següent:

http://www.tinet.org/~jjll/Agendia_std.otf

Este tipus de font (opentype) és vàlida per a tots els sistemes operatius, així que no hauríeu de tindre cap problema…

2. Una volta guardada en el vostre pc, a l’escriptori mateix o en alguna carpeta temporal, heu de passar a descomprimir la font. En el nostre cas l’he penjat sense comprimir, pel que no caldrà que feu este pas.

Habitualment es troben comprimides en format .zip o .rar. Si no teniu cap programa de descompressió d’arxius, podeu entrar a softcatalà (www.softcatala.com) i baixar-vos el winrar en català, o a la mateixa pàgina del winzip (www.winzip.com).

3. Tanqueu els programes que tingueu oberts. Amb l’últim sistema operatiu (l’XP o MacOsX) ja no és necessari, però pot ser que si teniu algun programa obert us puga donar algun problema. Quedeu avisats!

4. Obrim la carpeta següent (en el cas que tingueu el sistema operatiu windows):

C:WINDOWSFonts

En el cas del sistema operatiu de Mac, tindreu un parell de carpetes de ‘Fonts’, una a la rel del sistema operatiu, i l’altre dins de les especificacions de l’usuari. Personalment preferixo posar-ho a la carpeta de l’usuari perquè m’és més senzill diferenciar-les de les que instal·la el sistema operatiu per defecte.

5. Hi copiem la font que volem instal·lar. Podem arrastrar l’arxiu de la font directament a la finestra de les fonts, o bé anar a la barra de ferramentes i seleccionar Fitxer > Instal·lar nova font.

6. Una volta l’haguem instal·lat, podem esborrar la font que ens hem baixat a l’escriptori, o desar-la si és que la volem guardar per si de cas.

Obriu l’OppenOffice, el word, o qualsevol altre programa que utilitze fonts, hi hauríeu de trobar l’Agendia. Si teniu algun problema, no dubteu en dir-m’ho i preguntar-m’ho!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.