el basar de les espècies

Com instal·lar una font?

He estat pensant que, ves a saber, potser hi ha gent que no sap com instal·lar fonts! (Ho dic perquè m’hi he trobat!) I m’he decidit a preparar una miniguia.

Aprofitaré per fer un exemple amb una de les fonts que us recomanava l’altre dia, l’Agendia (que, com podreu veure, és una font encarada al disseny i als titulars).

1. Primer que tot us heu de baixar la font d’internet (per tal de facilitar-vos la feina us la he penjat a banda).

La trobareu a l’adreça següent:

http://www.tinet.org/~jjll/Agendia_std.otf

Este tipus de font (opentype) és vàlida per a tots els sistemes operatius, així que no hauríeu de tindre cap problema…

2. Una volta guardada en el vostre pc, a l’escriptori mateix o en alguna carpeta temporal, heu de passar a descomprimir la font. En el nostre cas l’he penjat sense comprimir, pel que no caldrà que feu este pas.

Habitualment es troben comprimides en format .zip o .rar. Si no teniu cap programa de descompressió d’arxius, podeu entrar a softcatalà (www.softcatala.com) i baixar-vos el winrar en català, o a la mateixa pàgina del winzip (www.winzip.com).

3. Tanqueu els programes que tingueu oberts. Amb l’últim sistema operatiu (l’XP o MacOsX) ja no és necessari, però pot ser que si teniu algun programa obert us puga donar algun problema. Quedeu avisats!

4. Obrim la carpeta següent (en el cas que tingueu el sistema operatiu windows):

C:WINDOWSFonts

En el cas del sistema operatiu de Mac, tindreu un parell de carpetes de ‘Fonts’, una a la rel del sistema operatiu, i l’altre dins de les especificacions de l’usuari. Personalment preferixo posar-ho a la carpeta de l’usuari perquè m’és més senzill diferenciar-les de les que instal·la el sistema operatiu per defecte.

5. Hi copiem la font que volem instal·lar. Podem arrastrar l’arxiu de la font directament a la finestra de les fonts, o bé anar a la barra de ferramentes i seleccionar Fitxer > Instal·lar nova font.

6. Una volta l’haguem instal·lat, podem esborrar la font que ens hem baixat a l’escriptori, o desar-la si és que la volem guardar per si de cas.

Obriu l’OppenOffice, el word, o qualsevol altre programa que utilitze fonts, hi hauríeu de trobar l’Agendia. Si teniu algun problema, no dubteu en dir-m’ho i preguntar-m’ho!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow