el basar de les espècies

Orbitant per Tarragona (I)

«Santa Tecla gloriosa, | mare dels tarragonins, | què ens donareu avui per dinar? | Espineta amb caragolins!» Amb este verset, que és la tradicional tornada del recuperat ball parlat, les Dames i els Vells es passegen durant les festes majors per Tarragona. Tot i que el temps no ha passat endebades per a la ciutat, que ha viscut un espectacular creixement a partir de la dècada dels 50 del segle passat, la fesomia urbana de la part més antiga encara conserva els edificis i carrers per a on l’escarniadora comitiva passava anys ençà, per arribar a la plaça que avui porta el seu nom.

El perímetre de les muralles, amb el Corralet al fons (l’actual plaça de la Font), delimita l’espai que coneixem com a Part Alta. Avui, si pugem pel carrer Major i anem cap al carrer Merceria, malgrat l’establiment de grans superfícies a les afores, podem trobar-nos una bona quantitat de botigues i aparadors: bodegues, floristeries, fleques, relotgeries, peixateries, perruqueries… En un dia qualsevol, a banda dels turistes i jubilats passejant per baix de les voltes medievals del carrer Merceria, podem veure els treballadors que van i vénen, les mestresses que van a comprar el pa, els xiquets que surten de classe… talment com en un poble qualsevol del Camp.


.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow