el basar de les espècies

Gustau Moreno · La Marfanta

Marfanta f. || 1. Fantasma; individu que es presenta desfressat, de nit, per fer por. (Diccionari Català Valencià Balear)

El Gustau ha aprofitat la llegendària Marfanta per a que presidixca el seu bloc. Els significats i interpretacions que en podem fer de què és una ‘marfanta’ avui poden ser variats (sense anar més lluny, el Gustau opina que és la manera ebrenca d’anomenar els frikis).

Donant per suposat que jo, com a friki, faig por, m’identifico plenament amb la descripció. Amb tot, no deixen de preocupar-me els usurpadors de l’ortodòxia marfantosa que de tant en tant es poden veure pel seu bloc. A La Marfanta hi podreu trobar tota l’actualitat de les Terres de l’Ebre, amb més d’un comentari mordaç sobre les situacions i els seus protagonistes, que no deixen de ser unes marfantes, però pot ser en l’altre significat de la paraula:

Marfanta f. || 2. Dona dolenta, poc honesta. (Diccionari Català Valencià Balear)

Vinga, va, ja tardeu en entrar a xafardejar-hi! I vigileu amb la Marfanta! UUUUUUHHHH!!!!

Imatge de la Susanna extreta del bloc ebrencs.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.