el basar de les espècies

Projecte de disseny d’un llibre (I)

Fa uns dies un amic meu em va enredar en un projecte: calia que li muntés una maqueta per una publicació. Si coneixeu mínimament el món del disseny sabreu que segons quines coses poden arribar a sortir un pèl cares; així que entre unes coses i altres, i a rel de l’amistat, ja em veieu a mi treballant per amor a l’art…

I mai més ben dit, perquè si no és per amor a l’art tipogràfic, poc que m’hauria enredat! Tot i que ja el vaig avisar que el resultat no seria el mateix que el d’un professional del disseny, el meu amic no va desistir en la seua petició, i al final em vaig embarcar en este projecte (espero que em perdoneu la gosadia, no voldria haver pecat d’hybris).

Desgraciadament, per qüestions laborals i personals, no vaig poder dedicar tot el temps que m’hauria agradat dedicar-hi. Però crec que el resultat final ha quedat prou decent com per atrevir-me a ensenyar-lo i comentar aspectes del treball que pot ser que a algú li interessen i, de passada, per parlar de temes d’impressió i recomanar-vos les tipografies que he utilitzat.


Caixa de tipus, amb la distribució dels caràcters. Gravat de l’Enciclopèdia de Diderot i d’Alembert.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.