el basar de les espècies

Esborrany de normes de presentació d’originals

Martínez de Sousa explica en un dels seus llibres que «un original, sia literari, tècnic o científic, ha de complir certs requisits que condueixen a l’estandarització de tots els seus aspectes, amb l’objecte de facilitar les operacions posteriors, com poden ser la correcció d’estil, la preparació tipogràfica i, finalment, la composició. Tot i que normalment l’autor o el traductor no en són conscients, alguns tipus d’errors confusions o dificultats que apareixen en les primeres proves es deuen precisament a la imperfecta presentació dels originals. A vegades, aquests errors o irregularitats resulten insalvables i apareixen a l’obra impresa.»

És per això que estic preparant un petit opuscle amb normes de presentació d’originals, que ara, en primícia universal, us presento. La idea bàsica és que amb les orientacions que poden cabre en uns pocs fulls qualsevol autor puga preparar un original «presentable».

Una de les raons per la qual he decidit penjar este esborrany és per a que vosaltres, estimats lectors i lectores, si voleu i teniu temps, el fullejeu i em comenteu tots aquells aspectes que vulgueu.

Afegiríeu algun apartat? En trauríeu algun? Alguna cosa no queda prou clara i caldria encarar-la d’una altra manera? Què trobeu o què vos pareix? Estic obert a totes les crítiques constructives, espero els vostres comentaris!

»Esborrany de normes depresentació d’originals

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.