el basar de les espècies

Kesse · El Pla Cultural de Tarragona

Així com els llibres que edita el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver servixen per aprofundir a bastament algun tema d’interès científic local, el format de revista permet tractar altres temes no menys importants de manera més immediata i coral.

Fa uns mesos el Consell de Redacció de la revista va debatre la possibilitat de dedicar un número al Pla Cultural que s’està coent en estos moments a Tarragona. I ens va semblar una bona idea, sobretot quan fa sis anys des del Kesseinterpel·làvem directament als Grups Municipals sobre la necessitat de redactar-ne un.

Amb tot, esta vegada ens ha paregut molt més interessant i adequat sumar-nos al debat i a la deliberació que s’està realitzant. I és per això que vam demanar a diferents tècnics i agents culturals de Tarragona que ens diguessen què en pensen tot fent una valoració del fet cultural tarragoní, una valoració que ens aproximés a la situació que gaudeix i pateix la ciutadania.

Cal destacar la sinceritat i la professionalitat de les opinions expressades pels autors dels diferents articles: Marta Borrego, Joan Cavallé, Antoni Laporte, Nei Torrell i Lluís Vives.

Finalment, per donar una visió de conjunt, s’acaba demanant l’opinió del Grups Polítics Municipals amb representació a l’ajuntament, i es fa mitjançant un qüestionari que tracta aspectes concrets que s’han anat desgranant al llarg dels articles. Cal dir que, a la seva manera, també s’han mullat, i de valent, responent de manera directa interrogants culturals ben presents com, per posar un parell d’exemples, la futura funció de la fàbrica de la Chartreuse o el paper de l’administració pública en el dia a dia de la cultura a Tarragona.

Fa sis anys es parlava de la necessitat de confeccionar un Pla Cultural.

Avui, en aquest número del Kesse, es parla d’objectius concrets que ha de contindre.

Esperem que, abans dels sis propers anys, s’haja de fer un nou número de la revista que porte per títol «Objectius complerts», i que estos només siguin un punt i seguit en el desenvolupament cultural de Tarragona.

>> Pàgina del Pla Cultural de Tarragona

>> Notícia apareguda al diari El Punt el 19 de juliol de 2006.

>> Bloc del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver

>> Sobre el Kesse 38, L’acolliment lingüístic a les universitats.

 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.