el basar de les espècies

Gereon Wetzel · Castells

Segurament, Valls és als castells alguna cosa similar a Silicon Valley a la informàtica. Feta esta comparació, permeteu que vos faça una proposta.

Tinc un amic de la Jove, el Xavi, que fa un parell d’anys no parava de xarrar amb una il·lusió desmesurada d’uns alemanys que s’estaven a Valls filmant un documental. Que si anaven als entrenaments, que si anaven a les sortides, que si els portaven a esmorzar… I, com a colofó, se’ls van emportar al concurs de castells de Tarragona. La veritat és que aquell dia jo estava a la plaça, i els vaig vore anant amunt i avall, entre la pinya i els castellers, amb el pal del micròfon, les càmeres i les llums… i tinc una curiositat enorme per vore què van filmar.

Després d’haver presentat l’obra en diferents festivals, finalment arriba l’estrena a casa nostra, a la Televisió de Catalunya. Aquí us apunto les dades!!!

Canal 33 Dissabte 23/09/2006 22:05 h

CASTELLS Gereon Wetzel Alemanya, 2005
88 minuts

Una producció d’Sphinx Media i Hochschule für Fernsehen und Film (Munic, Alemanya) de l’any 2005. Una visió «des de fora» del fenomen casteller, dirigida per Gereon Wetzel, un realitzador alemany vinculat molt directament amb Valls i les seves tradicions. L’equip fa el seguiment de la Colla Joves dels Xiquets de Valls al llarg d’una temporada castellera. Trobades, assajos, actuacions…, van refermant la confiança que acaba portant la colla a enfrontar-se amb les fites més importants de la temporada. D’una banda, la Festa Major de Valls i el Concurs de Colles de Tarragona, de l’altra. Motivats per la rivalitat amb la «Vella» l’altra colla de la vila, la «Colla Joves» lluita per a superar-la en qualsevol plaça en què es trobin. El dos de vuit a la Plaça del Blat de Valls, mostra finalment tota la força d’aquesta tradició. Som testimonis de la tensió, de l’emoció, dels dubtes de la canalla, de l’alegria, de la decepció… Aquest documental ha rebut el primer premi al Festival Internacional de Documentals de Munic 2006.

Fitxa tècnica: Director: Gereon Wetzel
Guionista: Gereon Wetzel
Fotografia: Josef Mayerhofer
Muntatge: Gereon Wetzel i Jörg Adolph
Música: Francesc Cassú

.

2 thoughts on “Gereon Wetzel · Castells

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.