el basar de les espècies

Kyrilla vs Soviet


Si esteu enganxats a Polònia, segur que recordeu el grafisme que utilitzen per al programa, una barreja d’imatges i icones comunistes amb simbologies catalanes.

Si voleu reproduir vosaltres mateixos un text “a la russa”, és a dir, amb caràcters de l’alfabet ciríl·lic, per la xarxa trobareu un bon grapat de fonts que l’imiten.

Si voleu utilitzar la mateixa font que utilitzen els de Polònia, que es diu Kyrilla, us la podeu descarregar d’aquí. Amb tot, una tipografia de pal sec que imita l’alfabet ciríl·lic i que prefereixo a la Kyrilla és la Soviet. A banda de les qüestions purament estètiques, una de les raons per les quals em sento més a gust treballant amb la Soviet és perquè té tota una gamma de variacions que l’altra no té (sobretot pel que fa a la negreta, que en té de tres tipus diferents). I això, en una lletra de pal sec, si la fas servir per retolar, et pot traure de més d’un maldecap…


Per cert, sabíeu que l’«Esferificador» del Bulli (del de veritat, no del de Polònia) existeix de veritat i que es pot comprar en esta pàgina? (busqueu el producte anomenat Kit Sferificación). I jo, que sóc un ignorant culinari, me pensava que era una conya de la tele…


.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.