el basar de les espècies

Conan el Cimmeri

La xarxa és fantàstica. Només cal que desitges una cosa, i la trobaràs.

Feia dies que em rondava pel cap rellegir els còmics del Conan (que llegia a la barberia del poble quan era menut), però, és clar, la única manera de llegir-ho era buscar edicions de col·leccionista que es poden trobar en algunes llibreries especialitzades.

Cabussant-me en la xarxa he trobat els còmics en esta pàgina. Però el que més m’ha agradat trobar (a banda del Conan, és clar) és el programari que s’utilitza per llegir-los.

La idea és molt senzilla: s’escanegen les pàgines en format jpg, i es comprimeix tot el còmic en una carpeta. I, aleshores, hi ha uns programes lectors d’arxius d’imatge comprimits la mar de pràctics. El més usat, pel que he vist, és el CDisplay però, a banda d’este, hi ha el RayViewer per a windows, el QComicBook per a linux, o el Comical per a linux-mac-windows (a mi me sembla que qualsevol d’estos tres últims és millor lector que el primer).

Així que ara ja no tinc excusa per reviure les aventures del meu heroi preferit amb la banda sonora de la pel·lícula de fons! Zamora, Estigia, Argos, Khitai, Aquilonia, Vanaheim, Punt…


.

2 thoughts on “Conan el Cimmeri

  1. Pingback: el basar de les espècies » Blog Archive » H. P. Lovecraft · «El llibre»

  2. Pingback: H. P. Lovecraft · «El llibre» – el basar de les espècies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.