el basar de les espècies

rerum blocosferam

Entre la migració al nou servidor i altres coses, estos dies tenia feina de lectura endarrerida a la blocosfera. Pos bé, tot llegint el violinista celest, m’ha topat amb un missatge antic sobre el Saló del Llibre de Barcelona. Com que per coses de la feina he mirat el Saló des d’un altre punt de vista, fins ara no me n’he enterat de la moguda que ha hagut a la blocosfera catalana, i que no me’n puc estar d’apuntar-ho.
Resulta que el llibreter va vore que la web del Saló del Llibre (este Saló tan «nostrat» que fem des que la Fira Liber s’ha instal·lat definitivament a Madrid) tenia un apartat de blocs… i no sabeu la gràcia que li va fer comprovar que només hi havia un bloc en català (en una fira a on se suposa que el llibre de literatura catalana és l’estrella).
Després d’uns dies de mobilitzacions cibernètiques, i correus enviats als organitzadors i no contestats, vilaweb va decidir publicar un article. La periodista va demanar l’opinió de l’altra part implicada (l’organització) i miraculosament només llavors van decidir solucionar el «problema».
La solució va passar per afegir una trentena de blocs catalans (entre els quals un d’ebrenc, bauen_bloc: felicitats! t’ho mereixes!).
De tot este sorollam en deduixo dos coses. Primer, que els gestors culturals del Saló s’ho haurien de fer mirar (o ho haurien de fer els polítics que els lloguen amb diner públic?). I, segon, que la blocosfera funciona: funciona perquè no necessitem cap suport genèric per fer els nostres missatges de cada dia, funciona perquè ens sabem organitzar de manera espontània per aconseguir uns objectius comuns, i a tot això cal sumar-hi l’evident qualitat de molts blocs.
Potser és una altre tema per parlar-ne al bar el dia de la trobada

2blocs

Blocs: imatge manllevada de l’Ull Distret..

2 thoughts on “rerum blocosferam

 1. Daniel

  Jaume,
  si, jo vaig ser el primer en sorprendre’m que se m’inclogués en el recull de blogs del Saló del Llibre de BCN… Fa temps vaig publicar un article al blog sobre la inclusió de 2 blogs sobre biblioteconomia, i la veritat, em vaig quedar parat quan al cap del temps torno a la pàgina i veig allà el nom de bauen_Blog!!!! Guauuu!!!!! Em vaig emocionar i tot. No sé si m’ho mereixo?? Si, jo també vaig llegir la polèmica dels blogs en català. Es trist i lamentable. Si vols una xarxa de blogs en català: http://www.sobiranistes.cat, la famosa catosfera!! Jo ja hi estic!

 2. Jacme

  interessant la pàgina, gràcies per dir-la. M’hi he apuntat, tot i que en un primer moment pareixia una pàgina de blocs només sobiranistes (després he vist que hi tenen cabuda tota mena de blocs).

  i sí, dani, que t’ho mereixes, que és una currada de bloc, i dius coses interessants de veritat! 😀

  de la polèmica: «trist i lamentable», dos adjectius que la defineixen perfectament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.