el basar de les espècies

La música de les esferes

L’altre dia, en uns comentaris, la nina em feia recordar la música de theremin, un instrument musical electrònic que recorda al violí.
Este instrument es va fer servir per a efectes especials en moltes sèries de ciència ficció o de terror, i pot ser per això el seu ús ha quedat marginat. Podeu veure un exemple d’estos «sorolls» en este arxiu:

Us podeu preguntar, ¿estos sorolls en quina sèrie sortien? si escolteu este vídeo del youtube fet per un friki segur que hi caieu…

Però la veritat és que el theremin serveix per a molt més que per riure un ratet! Habitualment és un instrument per a solistes, molt difícil de dominar, i n’hi ha de prestigiosos. Un bon exemple és la Lydia Kavina, i el disc Music from the Ether, del qual us he pujat el Clar de lluna del Débussy. No sé com deu ser la música de les esferes, però en els meus somnis se pareix molt a esta cançó…

.

6 thoughts on “La música de les esferes

 1. Ozzman

  M’agrada que treguis el tema del theremin, perque és un instrument que em crida molt l’atenció i fa un temps vaig estar buscant informació al respecte. El meu interés pel theremin va sorgir per l’ús que en feia en Jimmy Page (guitarrista de Led Zeppelin) en alguns concerts (espectacular), també el van fer servir en estudi per grabar una secció de la fantàstica cançó “Whole Lotta Love” del 69. Però potser a la majoria us sonarà més d’haver-lo sentit a la conegudíssima cançó “Good vibrations” dels Beach Boys.

  Si voleu ampliar informació al respecte, en aquest enllaç de Wikipedia http://es.wikipedia.org/wiki/Theremin s’explica molt bé el funcionament d’aquest instrument, i en aquesta web dedicada exclusivament a aquest aparell http://www.thereminworld.com/ trobareu informació interessant com ara un llistat de bandes que han fet servir el theremin.

  Salut!!

 2. jaka

  Mai havia sentit parlar d’aquest instrument, son uns “sorolls” molt agradables…
  La musica de la Sèrie… Els Adams?
  Ja explicaràs la trobada bloquera oi?
  🙂

 3. Jacme

  @ozzman:gràcies pels enllaços, són realment interessants! i “good vibrations”, no hi havia caigut mai en què hi sonava el theremin!

  @jaka: els Adams??? ui, ui, ui… mira que t’hauré de suspendre l’assignatura de frikisme… 😀
  és una barreja de simpsons (la melodia del piano) amb Star Treck, però la versió de la sèrie original! (la melodia de la trompeta-embut i el theremin)

 4. Pingback: el basar de les espècies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.