el basar de les espècies

Contra l’spam

SPAM: missatges enviats per un mitjà electrònic, indiscriminadament i massiva, sense el consentiment dels receptors.

Després de diversos atacs de correu brossa dirigits al Basar, el Quarter General ha decidit prendre mesures per intentar eliminar l’acció nociva que suposa este agent invasor i s’ha instal·lat un plug-in per al wordpress anomenat wp-Morph per minimitzar els danys que ocasiona.
En un principi, el plug-in demana a l’usuari que vol posar un comentari un codi numèric. En el cas de ser un lector del Basar que ja haja posat algun comentari amb anterioritat, este codi no es demana. En qualsevol cas, si es detecta algun tipus de problema o error, vos demanem que informeu tant aviat com vos sia possible al correu jjll[@]3xl.net per tal d’esmenar els possibles errors.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

El Quarter General

spam

.

11 thoughts on “Contra l’spam

 1. jaka

  Això del Spam es una bona porqueria, al meu bloc ja fa temps que es demana un codi per els comentaris, però ara han inventat una manera d’entrar per els retroenllaços i això no ho puc parar de cap manera, de plugins n’he provat però no han funcionat, de tant en tant em deixen tranquil•la, no se es deuen cansar, perquè jo els esborro tots un a un.
  😉

 2. Jacme

  En un principi, el meu plug-in demana el codi per als comentaris i, per als retroenllaços, també. De moment, amb el poc temps que el tinc instal·lat m’ha anat la mar de bé (lo problema és que el meu és per a wordpress i com que tu fas servir lifetype no et servirà…)
  vols que mire el plug-in que fan servir a bloc.cat?

 3. Carme

  Preguntes que em faig:
  Aquest plugin s’utilitza en lloc de l’Akismet, o a més a més de l’Akismet?
  És aconsellable que probi l’Akismet o millor posar wp-Morph directament?
  Una altra cosa: el tema del trackback amb codi, com funciona? (la veritat és que sense codi ja em sembla prou complicat)

  Uff… perdó per tantes preguntes, però és que m’estic mirant un wordpress per a domini propi i m’interessa molt aquest tema.

  En tot cas, gràcies per comentar-nos el plugin!

 4. Jacme

  @velez: de re! a disposar!

  @accídia: visitat! visitat! visitat! (ara només falta que poses algun tipus de propaganda de casino per guanyar dos duros) 😀

  @Carme: vaig intentar provar l’akismet… el «problema» que té és que et demana un codi, que és gratuït, però al final resulta que si no tens el bloc al servidor de wordpress.com no et funciona (a mi no m’ha funcionat).
  En canvi el Morph es un arxivet de no re que el puges en un plis. A més a més, amb els sistema de «insertar número» ja et carregues la majoria d’spam (l’akismet llegeix el comentari i a partir del contingut decideix si el publica o no, el Morph en certa manera “verifica” que ets humà).
  Trackback amb codi: ni flowers, sorry 😀 Amb tot, jo no faig servir trackbacks… si vols, pregunta-li al Javier Leiva, ell en fa servir!

 5. Jacme

  Carme, el plugin l’estàs instal·lant en el bloc de blogger? o és una instal·lació de wordpress? si és de wordpress, en quin servidor ho tens? si resulta que és una instal·lació al teu disc dur potser per això no funciona…
  i ara que hi penso… quina versió de wordpress utilitzes? fixa’t en que el plugin funciona amb la 2.0.1 o superrior, me sembla.

 6. Carme Pla

  Jacme, és wordpress 2.1 (ja estic fent el salt, ja no hi ha volta enrera, :-D). No és l’únic plugin que no reconeix, no són molts, però n’hi ha algun. Si no és cosa meva, si hi ha més gent que li passa, potser podríem comentar-ho?

 7. Carme

  Ah sí, ja que ho preguntaves, l’estic allotjant amb Dreamhost. La web del meu fill la tenim allí des de fa 8 mesos i estem molt contents. El wordpress l’he instal·lat amb un clic, gairebé automàtic (això sí, amb anglès, és la “pega” que té, però amb un theme en català, sol·lucionat. Però el que a mi m’agrada, el Misty Look, no l’he trobat, així que l’estic traduint jo, ja veurem com queda):-)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.