el basar de les espècies

Com fer un bloc

Més d’una volta, quan vas pel carrer, a l’estació de trens, o fent petar la xerrada al bar, tard o d’hora, ve algú i et pregunta «Escolta, xeic, com es fa un bloc?». Esta va ser una de les coses que es van voler explicar a l’Ebrebloc en unpetit taller. Però pels que no vau poder vindre, o si no teniu ganes d’explicar al vostre amic els passos que s’han de fer, o no sabeu per a on començar, sempre podeu fer servir el Taller de creació de blogs que ha escrit Manel Zaera centrat en la plataforma gratuïta blogger.


ZU

La imatge és de Sandra Álvaro i ha estat publicada a la «Ciutat de les Paraules» de la revista Zona Urbanitzable.

.

6 thoughts on “Com fer un bloc

 1. vullunfestuc

  Jo ara estic preparant alçar el vol i abandonar les plataformes creant un blog idependent. Per ara ja l’he pogut instal·lar localment al meu ordinador.: Ara falta un servidor i un nom algunacosa.cat!

 2. Jacme

  Felicitats!!! tard o d’hora te pica el cuquet i ho acabes fent! Ara, que t’ho has pensat bé això del .cat? mira que són quartets…
  Si vols un servidor gratuït, pots provar amb awardspace.com . És el que faig servir jo, i tot i que de tant en tant la Base de dades falla, la veritat és que és prou bon servei (per ser gratuït).
  Per cert, quina plataforma faràs servir?? Ja tinc ganes de veure el teu nou bloc!!!! 😀

 3. Jacme

  quan hages de fer la migració de bloc.cat al definitiu segurament tindràs problemes d’exportació amb els articles. Si no ho pots fer, envia’m un correu, que jo ja hi he passat per l’experiència… ;D

 4. Miquel Morillo

  Acabo d’arribar a aquesta plana cercant com exportar les entrades des de montsegatell.bloc.cat a WordPress, i veig que tu ja ho has hagut de fer. Em pots orientar una mica? Sóc programador, però no veig com poder fer-hoperquè no tinc accés a la base de dades que guarda les entrades dins de bloc.cat.

  Moltes gràcies

 5. Jacme Post author

  hola miquel!

  l’exportació des de bloc.cat és, per dir-ho clar, una putada. La manera com ho vaig fer jo és a partir del fil rss. Cal que poses la opció que al fil rss hi apareguen tantes entrades com posts tens. Quan tens el fil rss amb totes les entrades, te’l descarregues, i a partir de l’arxiu pots importar les entrades. El problema està en què es perden tots els comentaris. Desconec si hi ha alguna altra manera més efectiva (i fàcil) de fer-ho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.