el basar de les espècies

La Fira Liber i l’empastrada del cd «Catalan Books!»

Divendres vaig fer cap a la Fira Liber. Així com el Jordi hi va a treballar, jo bàsicament hi vaig a xafardejar. La Fira Liber és una bona excusa per sortir dels llibres que sempre veus i fixar-te amb el que fan a altres editorials d’altres països.

No vos puc dir molta cosa, a banda que hi vaig trobar uns amics que era la primera volta que hi anaven amb estand amb la seua editorial, Nadal. Estaven un pèl desil·lusionats, ja que estaven acostumats a altres fires del seu sector (l’infantil i el d’ensenyament) i trobar-se editors que els preguntaven, directament, pel descompte, els va agafar una mica d’imprevist! Ara, ja els vaig dir que no es desanimessen: lo primer any, sobretot, lo que cal fer és omplir l’agenda (i els negocis els farien a l’any següent, amb sort).

Vaig passar per l’estand de l’Institut Català de les Indústries Culturals, dedicat íntegrament a la presència catalana a Frankfurt enguany. I vaig fer una cosa moooolt dolenta. Vaig vore un cd que hi posava «Catalan Books! El sector editorial i la il·lustració gràfica a Catalunya», en català i anglès. Li vaig preguntar a la xica que despatxava si me’l podia emportar i em va dir que sí, que era gratuït.

A on està lo dolent de l’acció? Pos en que ho vaig agafar únicament per a una cosa: comprovar si sortien totes les «nostres» editorials, ja que m’hi jugava (amb mi mateix) que no hi sortirien totes.

Suposo que ja sabeu la resposta, no?

Pos sí! No hi són totes! 🙁

No hi he trobat Silva Editorial ni Aeditors. I tampoc hi era Publicacions URV! Indignant, no trobeu? Fan un producte amb «totes» les editorials, i se’n deixen algunes pel camí… Sí, ja sé que no són les més importants, ni conegudes, però com a institució pública que és, la Generalitat hauria de vetllar per a que hi fossen totes, no trobeu?

Vos avanço que ja sé perquè no hi són… segurament hauran agafat la llista de les editorials agremiades, i la resta, a pastar fang! Ara, diuen que mal de molts, consol de tontos… ni les publicacions de la Universitat de Lleida ni les de Girona hi surten (què bèstia, fan un cercador d’editorials i es deixen la meitat de les universitàries… i no serà que no hi seran presents, amb la Xarxa Vives, a la Fira de Frankfurt!). Visca la professionalitat d’esta gent! (esperem que al final tot surte bé…)

.

2 thoughts on “La Fira Liber i l’empastrada del cd «Catalan Books!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.