el basar de les espècies

L’edició en català al Camp de Tarragona (VII)

2.2 Títols publicats i editors de 1996 a 2006

En el període analitzat la tendència del nombre de títols publicats no ha parat de créixer a nivell provincial: s’ha passat de 95 títols al 1996 a 215 al 2006. Només hi ha un repunt negatiu, l’any 2005, en què es van editar 64 títols menys que l’any anterior (i que a data d’avui ja s’està recuperant). La raó cal buscar-la en l’autoregulació del sector editorial pel que fa a nombre de novetats (que apuntàvem en un apartat anterior), que a Catalunya es detectà al 2004. Pareix que hi haja un efecte concèntric de la mesura ja que Pagès Editors, de Lleida, també té una evolució similar en el temps.[1]

 

La mitjana de títols editats per any en el període 1996-2006 és de 188,2 títols, dels quals 102,8 (més del 54%) es correspon a la mitjana de la suma de títols de tres editorials privades: Edicions El Mèdol, Cossetània Edicions i Arola Editors.

__________

[1] El 2005 van editar 116 títols mentre que el 2004, 128; segons la base de dades en línia de l’Agencia Española del ISBN.

 

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow