el basar de les espècies

Jaume I i la Candelera

Ja arriba la Candelera! Sí, xeics, la festa major de la Cala! i això, me direu, que què té a vore amb Jaume I? Pos que va nàixer el dia 2 de febrer, i enguany farà 800 anys!

En un país que tenim anys de tot, que si de la mosca, que si de l’arc iris, que si de la mercè, se’m fa estrany que esta efemèride haja passat com si no re. Sé que l’Arxiu de Folklore de la URV prepara una moguda etnopoètica per al nou curs amb l’excusa del rei en Jaume (el del Llibre dels fets, el protagoniste de mil-i-una rondalles), però no sé de res més. I mira que si no és per ell a València i a Mallorca no sé què parlarien, però català segur que no! Suposo que per això qui ho està celebrant com toca són els mallorquins, que han convocat l’any del rei en Jaume, i per aquí al Principat passem de tot…

Mentrestant, lo mateix dia del miraculós naixement a Montpeller del pare de la nostra pàtria (perquè va ser ell el que va conformar la fesomia dels Països Catalans encara que en aquell moment només pensava en cascar-li una de bona als sarraïns), a la Cala fem festa major, i enguany podem dir que amb una novetat especial: han arreglat l’entrada del poble (que ja tocava) i han posat una escultura magnífica de Joan Martí (l’escultor) i de Joan Rebull (el dissenyador).

M’agrada. I m’agrada molt. No m’estranyaria que en un futur gens llunyà es transformés en el nou símbol de la Cala i que compartís protagonisme amb la silueta del nostre campanar. En realitat me n’alegraria.

La foto està manllevada del bloc de l’Andreu..

5 thoughts on “Jaume I i la Candelera

 1. Nightwing80

  Així m’agrada, Jacme, que ens facis publicitat gratuïta (ja et convidaré a una cervesa!) 😛

  Els que s’han sumat a la celebració són els editors amb diferents novetats sobre el nostre benvolgut rei.

 2. jaka

  Ei, doncs mira, tant amb el Rebull com amb el Martí i tinc una petita història i bastant personal. Que tens curiositat ?
  Besades i bona candelera !!!
  =;)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.