el basar de les espècies

800 aniversari del naixement de Jaume I

A rel de la crida de Partal, aquí va el meu fragment del Llibre dels fets per commemorar el 800 aniversari del naixement del rei Jaume. Es tracta de l’únic moment en què he trobat que surt sant Jordi, patró d’Aragó i de l’Orde de Sant Jordi d’Alfama (calera, evidentment), i parla de quan el sant cavaller els va donar un cop de mà en la conquesta de Mallorques.

El Rey de Maylorques ab tota la gent dels sarrains de la Ciutat foren ja tots uenguts al pas, e estrenyeren en guisa los de peu quey eren entrats, que si no entrassen los cauals armats tots eren morts. E segons quels sarrains noc comtaren, deyen que uiren entrar primer a caual ·I· caualler blanch ab armes blanques, e aço deu esser nostra creença que fos sent Jordi, car en estories trobam que en altres batayles lan vist de chrestians e de sarrains moltes uegades. [Llibre dels fets, foli 45, paràgraf 84.]

.

One thought on “800 aniversari del naixement de Jaume I

  1. Pingback: 800 anys del naixement del Rei Jaume I | bauen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.