el basar de les espècies

Infoedicat, una llista de correu del món de l’edició

Gràcies al Jordi m’arriba la notícia d’una nova llista de correu sobre el món de l’edició, Infoedicat, gestionada per Xavier Rull i Silvia Senz. M’hi he subscrit aquí, només amb l’opció de veure els missatges a la web (que no m’envien els correus, que al final ja pareix spam sempre que em subscric a alguna llista…).

Tot i que és una bona iniciativa i té la seua utilitat, i que recomano que s’hi apunten els «edifrikis»,  crec que és una eina desfasada. M’explicaré: en lloc de fer una llista de correu a on informar de cursos, exposicions i altres novetats, no seria més pràctic fer un bloc col·laboratiu? perquè m’he de subscriure a una «pesada» llista de correu quan podria servir-se el mateix material en un bloc? A més a més seria d’accés immediat a tothom, a gust del consumidor (subcrit amb RSS, via correu amb feedburner, etc.), i hi podria haver tant o més debat que en una llista. Però potser el «problema» pel qual no es fa un bloc col·laboratiu, o la necessitat per la que encara es fan servir en este sentit estes eines, ve de que encara hi ha gent que viu en el món digital 1.0, i que no ha fet el salt al 2.0. Per tant, si serveix per millorar la xarxa de persones interessades en el món de l’edició, benvinguda sia la llista!!!!

.

6 thoughts on “Infoedicat, una llista de correu del món de l’edició

 1. Nightwing80

  Em sembla una bona iniciativa i també crec que tens raó, Jacme. Els companys que fem ComiCat, per exemple, vam crear primer un grup de Google per facilitar la comunicació interna, la distribució de les tasques i l’arxivament dels missatges. Públicament fem servir el bloc (conjunt).

 2. Jacme

  exacte! això és el que s’hauria de fer, i tal i com feu servir la llista de correu vosaltres sí que té sentit. Per desgràcia no tots són tant frikis de les noves tecnologies com naltros… 😀

 3. Silvia Senz Bueno

  Un cop subscrit, ja hauràs comprovat que el contingut no s’hi adiu al que proposes. El que fem és difondre informació molt i molt diversa en brut, perquè siguin els subscriptors qui en facin la reelaboració (digital) que s’hi pugui escaure. Acabo de saber que a aquesta mena de funció li diuen mash-up, vés per on.

 4. Jacme

  hola sílvia! benvinguda al Basar!

  mash-up? vés tu, no ho havia sentit mai! bé, entenc el que vols dir… tot i així estaria molt bé que el material fos “en net” i en un bloc… en qualsevol cas, moltes gràcies per la feina que feu! 😀

 5. Silvia Senz Bueno

  Jacme, us queda el material servit per elaborar-lo amb cura i reservir-lo si cal en un bloc (cosa que cap dels dos, ni el Xavier ni jo, tenim tens de fer). Només demanem que, en fer-ho, es citin les fonts d’on s’ha extret (la primària, que seria la font original, i la secundària, que seria Infoedicat), per reconeixement de la feina de cerca i tria que fem.
  I jo tampoc havia sentit parlar del mash-up fins fa dos dies, goita! 🙂

 6. Jacme

  com s’ha de fer, sinó citant les dos fonts? 😀

  habitualment és el que faig aquí, i la majoria de blocaires ho fa també així, així que no cal que patixes! 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.