el basar de les espècies

La música de les esferes (2)

Ja tenim aquí la segona fornada de la música de les esferes. El podcast d’avui estarà dividit en tres parts: en la primera escoltarem un fragment d’òpera, en la segona una selecció variada de peces i, per al final, tenim preparada una obra especial.

La primera part és un fragment de l’Òpera Ariadna a Naxos, de Joseph Haydn. No hem triat esta peça a la babalà: en la mitologia, Ariadna té una estreta relació amb la constel·lació Corona Boreal. Segons diuen les llegendes, Bacus, desconsolat per la mort d’Ariadna, va agafar la corona de perles de l’enamorada de Teseu i la va posar al cel per tal de perpetuar la seua memòria. Per això no ens hem pogut resistir de posar-la en un podcast amb un nom astronòmic tant clàssic com el nostre!
Una curiositat afegida: la constel·lació de la Corona Boreal és la de Durin, el rei de Moria del Senyor dels Anells.

Passem a detallar-vos el programa del podcast:

» F. J. Haydn · Arianna a Naxos · Serenata Chamber Musicians

» David Kellner · Phantasia · Mark van der Borre

» Daduk · Et après

» Ludwig Thuille · Piano Sextet in B-flat major, Op. 6 · OnClassical

» Débussy · Claire de lune · Brent Hugh (amb theremin aquí)

» Valerie Thompson · Creation Tango · Serenata Chamber MusiciansDescarregar el programa en mp3 · Subscriure’s al Podcast de la Música de les Esferes.

2 thoughts on “La música de les esferes (2)

  1. p-cfacsbc2v

    Interessant… No és que sigui un gran aficionat a la música clàssica (i a l’òpera encara menys), però, per exemple, va bé per treballar. M’agrada el format (podcast) i la durada dels “programes”. Estaré atent als propers podcasts.

  2. Jacme

    gràcies per l’atenció! 😀

    la veritat és que l’òpera, a mi, m’ha anat agradant amb el temps… al principi només escoltava els clàssics (com ara Verdi), però a poc a poc he anat educant la oïda a altres registres, i ara m’encanten les òperes de Handel o de Haydn… al que me sembla que mai educaré la meua oïda és a la múscia clàssica contemporània (massa “moderna” pels meus gustos, amb això que sia atonal i coses experimentals estes…) 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.