el basar de les espècies

El secret millor guardat de la literatura catalana?

El violinista celest ens dóna una molt bona notícia, l’edició d’aquí ben poquet d’un recull dels textos de Gerard Vergés a Perifèric edicions, que no dubta de qualificar com «un dels secrets millor guardats de la literatura catalana». Bé, suposo que això de «guardats» ho deu dir per la visió (o infravisió) que tenen del nostre Vergés a les terres de més enllà del Coll de Balaguer, perquè crec que a casa nostra, malgrat tot, el reconeixem a ell i la seua obra. Tortosa el va fer pregoner; quan Frankfurt vam estar debatent per què no se l’havia portat (l’emigdi no se’n va estar de preguntar-ho, també, a Lletres ebrenques), i fins i tot en este bloc tant alternatiu li hem dedicat un podcast (que podeu tornar a sentir al final de tot apretant el «play»). Vos transcric un dels paràgrafs del post del violinista, per anar obrint boca:

D’aquests materials es publicarà aviat un recull a Perifèric Edicions, dins la col·lecció “Escriptures”, que m’honora dirigir. Un llibre que pot esdevenir important perquè contindrà les idees més recents d’aquest escriptor, un dels assagistes culturals més importants que ha donat la literatura catalana durant els últims anys. I un llibre, així mateix, que ve a cobrir un buit, l’absència de publicacions assagístiques d’aquest autor era, sense cap mena de dubte, un luxe que aquesta literatura no es podia permetre.


[audio:http://blip.tv/file/get/Jacme-GerardVergsLombraRogencaDeLaLloba519.mp3].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.