el basar de les espècies

La literatura a la xarxa (1)

A la xarxa podem trobar un bon munt de pàgines de literatura i que tracten d’ella, pel que heu de tindre en compte que la sèrie de posts que escriuré estos dies no contindran tot el que s’hi pot trobar, sinó que vindran a ser una petita guia per endinsar-se en la lectura i en el descobriment del que internet ens oferix. Detallaré una sèrie de llocs en què s’hi poden trobar obres literàries d’accés universal, i m’agradaria que tot plegat fos una bona excusa per introduir al navegant neòfit en este món tant extens i desconegut alhora.

Tot i que la literatura s’acostuma a entendre sempre en format paper és evident que d’un temps ençà alguna cosa s’està movent (serà que el futur comença a ser present?). Com a mostra d’este «despertar literari» un parell de botons, que ens serviran de marc abans d’entrar a la descripció, i que vos convido a clicar si no els coneixíeu.

El primer, la xerrada que es va celebrar en el marc de la trobada de la Catosfera el mes de gener passat, en què vam poder sentir com autors, editors i professors de literatura parlaven de la literatura en uns paràmetres diferents dels que l’establishment cultural acostuma a tractar. Trobareu el vídeo aquí.

I el segon, un post de Xúlio Ricardo Trigo d’una conferència seua en el marc dels Premis Octubre, fet des del punt de vista del crític literari, on diu les coses pel seu nom i posa al descobert que els blocs i internet són, avui, una via sovint subterrània a la vida de la literatura catalana.

Passarem, en els propers posts, a desgranar part de les pàgines-raons que han fet que es puguen donar els debats i pensaments d’estos «botons».

Imatge de Lemanz

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.