el basar de les espècies

La literatura a la xarxa (2)

Literatura universal

Començarem amb la mare de totes les pàgines de literatura, la del Projecte Gutemberg. Es tracta d’una idea portada endavant el 1971 per Michael Hart, des de l’inici del mateix internet, que consisteix en posar a l’abast de tothom aquelles obres de clàssiques i de referència de domini públic, lliures de drets d’autor, ja sia perquè han caducat (els seus autors fa temps que són morts) o bé perquè no n’han tingut mai, d’acord amb les lleis americanes. Es poden trobar textos en anglès, alemany, francès, italià, castellà, xinès i moltes altres llengües, entre elles, el català. Les obres acostumen a estar en format text, per tal que puguen tindre el màxim d’accessibilitat possible, tot i que no és un format molt amable per a la lectura.

En canvi, si resulta que això de llegir els textos en format de text és pesat, sempre es pot provar de trobar l’obra a Feedbooks. En esta pàgina hi trobareu obres de literatura universal (en anglès i francès bàsicament), lliures de drets d’autor també. I la principal característica que el diferencia del Projecte Gutemberg, a banda que s’hi poden trobar obres extretes de molts altres llocs similars, és el format en què podeu llegir les obres: en pdf, per a diferents tipus de llibres electrònics i per a agendes electròniques.

Frontiscipi no publicat per a Les flors del mal de Baudelaire, que us podeu descarregar aquí.

.

5 thoughts on “La literatura a la xarxa (2)

  1. Anna

    els textos amb format en text, si es poden llegir el word, jo els transformo a microsoft reader, que té una interfície de lectura prou agradable i a més et guarda la pàgina on t’has quedat i permet fer anotacions i posar bookmarks.

  2. Anna

    quan instal·les el microsoftreader et posa un plug-in al word. Llavors obres el fitxer en word, ho transformes a un arxiu .lit amb aquesta mini-aplicació i ho obres amb mr.

    PD: jo m’havia acostat aquí de nou per dir-te que m’acabo de trobar per casualitat amb un vell amic que em vas presentar http://corporeixon.blogspot.com/ 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.