el basar de les espècies

La literatura a la xarxa (3)

Literatura catalana

Però si volem llegir en català, què? Cap problema! Tenim una espècie de Projecte Guttemberg a la catalana, es tracta de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives, que va nàixer a l’empara de la Biblioteca Virtual Cervantes. En ella hi podeu trobar textos clàssics lliures de drets d’autor de literatura catalana, des del Llibre de l’ordre de cavalleria de Ramon Llull a diferents facsímils d’obres que van des de l’edat mitjana al segle passat.

Però, i si resulta que tinc ganes de llegir literatura contemporània? Heu d’entendre que, fins ara, hem estat parlant de textos lliures de drets d’autor perquè havien caducat i difícilment trobareu l’últim Harry Potter exposat en alguna de les pàgines de què parlem, perquè l’autora no vol que la gent puga llegir-lo sense pagar.

Però no us desanimeu per això. També passa que l’autor vol que es conegue la seua obra lliurement, sense càrregues econòmiques per al possible lector. Gràcies a això hi ha maneres de llegir literatura contemporània amb la tranquil·litat de no cometre cap il·legalitat. Com? Entrant a llocs web en què els mateixos autors són els que posen els seus textos a l’abast de tots.

Portada de la traducció castellana de Tirant lo blanc. Este llibre és un dels primers que en tenim edició electrònica catalana (jo juraria que és el primer, però per si de cas…), i tot gràcies a l’empenta de la gent de Tinet.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.