el basar de les espècies

La literatura a la xarxa (4)

En català tenim dos pàgines molt importants, i que vos puc assegurar que no vos les acabareu en un dia ni en una setmana: JoEscric i Relats en català. En amdós plataformes s’hi poden trobar tota mena d’estils (ciència ficció, històric, romàntic, terror, etc.) i de gèneres literaris (narrativa, poesia, teatre i assaig). Són dos projectes que tenen una vessant de promoció de la creació literària i de foment de la lectura molt importants i que, a més a més, creen una xarxa de relacions socials entre els escriptors i els lectors gens menyspreable.

En qualsevol cas, el que hem de tindre clar és que els continguts d’aquestes dos pàgines es troben sota la figura legal del copyright, és a dir, que tot i que podem llegir els continguts, i descarregar-los, no tenim cap permís per distribuïr o modificar el material. De fet, quan es puja material en aquestes pàgines, l’usuari-escriptor i l’allotjador-editor signen un contracte per tal de deixar clares les responsabilitats de les dos parts en aquest sentit (tot i que jo hi he vist algunes mancances, com per exemple que no s’hi especifica la fórmula de la distribució tot i que se sobreentén per les característiques de les pàgines).

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow