el basar de les espècies

La literatura a la xarxa (4)

En català tenim dos pàgines molt importants, i que vos puc assegurar que no vos les acabareu en un dia ni en una setmana: JoEscric i Relats en català. En amdós plataformes s’hi poden trobar tota mena d’estils (ciència ficció, històric, romàntic, terror, etc.) i de gèneres literaris (narrativa, poesia, teatre i assaig). Són dos projectes que tenen una vessant de promoció de la creació literària i de foment de la lectura molt importants i que, a més a més, creen una xarxa de relacions socials entre els escriptors i els lectors gens menyspreable.

En qualsevol cas, el que hem de tindre clar és que els continguts d’aquestes dos pàgines es troben sota la figura legal del copyright, és a dir, que tot i que podem llegir els continguts, i descarregar-los, no tenim cap permís per distribuïr o modificar el material. De fet, quan es puja material en aquestes pàgines, l’usuari-escriptor i l’allotjador-editor signen un contracte per tal de deixar clares les responsabilitats de les dos parts en aquest sentit (tot i que jo hi he vist algunes mancances, com per exemple que no s’hi especifica la fórmula de la distribució tot i que se sobreentén per les característiques de les pàgines).

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.