el basar de les espècies

La darrera càrrega de la cavalleria polaca

Vuitena revolució del mes de Magallanes. Any 23.456 de l’Era de Saturn.

Benvolgut diari;

Ja saps que les dades que conservem de la nostra Història al Tercer Planeta són molt escasses, que la gran Migració de la raça a Saturn no només va valdre vides i sacrificis extraordinaris, sinó que també ens va costar la Memòria en perdre’s per sempre la nau Gamoia (aquella mítica bibliotecària persistent).

Malgrat tot, avui acabem de fer una descoberta impressionant. Pareix que tants anys d’estudi i recerca arqueolingüística comencen a donar els seus fruits. Els retalls hologràfics rescatats d’una antiquíssima balissa terràquia, una relíquia similar a un SanGria’l, ens han ajudat a completar una part de l’immens puzzle que és la seqüència temporal presaturnal.

T’explicaré una de les més curioses. Per fi hem documentat un dels paisatges a on es va dur a terme una de les curioses batalles de la Gran Guerra Europea (que va durar tota la primera meitat del que alguns científics xiflats anomenen segle vint). I tot gràcies a la tasca ingent del nostre departament documental.

Te’n recordes de la càrrega dels darrers cavallers terraquis? la de la brigada Pomor-ska? eren uns guerrers metal·litzats que corrien al damunt d’uns prehistòrics animals quadrupes, i que van finalitzar la seua vida proclamant als quatre vents els seus heroics sentiments: «ska! ska! ska!»

Doncs bé, ja sabíem que eren de la tribu dels polacs, però desconeixíem la seua situació geogràfica. Ara, però, gràcies a la troballa documental hem situat la tribu al sud del continent europeu, entre el delta del riu Ruïna i la Mart Murciana. I tot gràcies a un grafitti desxifrat, una mostra d’un ditcionari Collins, en què trobem la correspondència entre «polac» i «català».

Esta darrera tribu la tenim ben documentada, es veu que van generar uns anticossos anomenats ebrencs que van exterminar-la a base de nusos als aparells reproductors masculins de la classe dominant política. El remei als ebrencs, pel que es veu, va ser contaminar-los amb residus radioactius, però quan van actuar la tribu ja estaba en franca decadència i va ser assimilada per les tribus veïnes, els portuguesos i els nordamericans.

Estimat diari, malgrat tot, devia ser bonic veure la càrrega de la cavalleria polaca pel desert d’Alfama

El Projecte Polaco també es troba a: l’home dibuixat, eines de llengua, la panxa del bou, col·lecció de moments, ei, si pot ser!, malerudeveure’t, base de badades, rondalles de la vora del foc, per a lectura i decoració, hisenda Lesseps, reflex irreflexiu, la lechuza, JM Garcia, reflexions en català, núria masdéu, la garrofa, l’apuntador, saragatona, Gazophylacium, POUM a Vallromanes, JM Tibau, un racó del meu petit món, raons que rimen, imatges i paraules, i el basar

* * *
Este post ha estat guardonat amb un frikipremi pel magnífic bloc Per a lectura i decoració: moltes gràcies, segur que ell estarà orgullós de mi!

.

11 thoughts on “La darrera càrrega de la cavalleria polaca

 1. Jacme

  @puigmalet: heus precisament en açò la grandiositat de la blocosfera, benvolgut lexicògraf! 😀

  @sergi: ja t’he apuntat a la llista (que no deu ser exhaustiva, així que si veieu que hi falta algú m’ho dieu!)

 2. Jacme

  @marc: VISCA!!!! 😀

  @gamoia: ep! que els humans hagen estat tant estúpids com per perdre-la no vol dir que ara no estiga en un lloc millor… crec que es va cansar de la ignorància de la raça i els va donar per bons, i ara deu viure feliç en algun lloc d’Andròmeda, o de més enllà… 😛

 3. Cristina

  Dominació Mundial Frikitecaria està en marxa, i això n’és un clar exemple

  Caram, veig que ens anem estenent…units ens cruspirem el món tal com cruspim cenutriusuaris!!! Visca la DMF!

 4. Pingback: La DMF és una realitat | bauen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.