el basar de les espècies

Manifest blocaire contra el Transvasament

MANIFEST BLOCAIRE CONTRA EL TRANSVASAMENT

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l’Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragna (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

• Per tot això, denunciem l’alarmisme i la manipulació que el govern català i l’Agència Catalana de l’Aigua estan fent de la falta d’aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l’Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l’últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.

• Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l’Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d’aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d’especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l’aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l’estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalació.

• Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L’ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l’aigua.

• Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l’Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l’altura i defensen els interessos del territori, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.

• Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d’altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l’Ebre, a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l’objectiu d’aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

Ebresfera (Terres de l’Ebre), 15 de maig de 2008


[Blocaires, vos animo a que us sumeu al Manifest, només cal que el poseu en un post! Endavant les atxes!]
PD: El Gustau fa un seguiment de la participació aquí.

1-Bloc de la Plataforma en Defensa de l’Ebre
2-
Lo Sifo
3-
Onze de setembre
4-
Manel Zaera
5-
La Comedianta Tortosina
6-
Esquerra de Tortosa
7-
Ebremedia
8-
Emigdi Subirats i Sebastià
9-
Diari sexual d’una ebrenca a la ciutat
10-
La Veu Fosca
11-
Bauen Blog
12-
Calgru
13-
linQ
14-
Tens un racó dalt del món
15-
El Basar de les Espècies
16-
La Marfanta
18-
Lo Portal de Remolins
19-
Lo meu raconeT
20-
El bloc de Carme Pla
21-
L’entorn blaugrana
22-
Històries i tradicions de Tivenys
23-
Coses meves-Tantost
24-
Rafel Serret-El Pont de Pedra
25-
Lo Barber
26-
L’efecte Jauss 2.0
27-
La Plana Ràdio
28-
Així ho penso
29-Jordi Jordan, amb accent ebrenc i obert al món

30-Jaume Forcadell
31-Ilercavònia
32-Poemes i Lletres
33-Nessie School of Languages
34-El Bloc d’en Xavier Monge
35-Prendre la paraula
36-La bitàcola de Xavier Diez
37-Àngel Canet Català
38-Els Països Catalans i el món des de Vic
39-Moisès Martí-Directes a barraca
40-Bloc d’Antoni Garcia
41-INtermitent
42-La Portada
43-11 Metres
44-Torre de Guaita
45-Bloc de Ricardo Roig
46-Dimonis
47-Lo Golafre
48-Consuetudinàrium
49-Indústries i caminars
50-Aleix de Ca la Troca
51-Jordi Sàlvia
52-Festa, lluita i catalogació
53-Lo bloc de la piga
54-Badmetaltaste
55-MeteoTortosa
56-Andreu Martí
57-El Far del Sud
58-El Freak News
59-Pere Muñoz
60-Des de Llíria cap a Itaca
61-Paula Navarro
62-Lleugerblog
63-Lo Rogle de Josep M.
64-Shinkansen a la Petja
65-Lluís Martín Santos
66-De Roquetes vinc…, a Tortosa baixo
67-Cròniques dels Ports Grisos
68-
Tinc una palla a l’ull
69-De baix cap dalt
70-Jesús Ferrer, via Twitter
71-
Alego
72-Entrerunes
73-
Mos Entenem
74-
I després del somni…el somriure
75-
Xalem-Xarxa d’Àrea Local dels Muntells
76-
Calaliberal
77-
Godall Blog
78-
Acord per Godall
79-
Llibertats
80-
Mireia Galindo
81-
De Cal Peixet
82-
Associació de Voluntaris del Delta de l’Ebre
83-
Campament Base Tortosa
84-
Les Cendres del Fènix
85-
Atena del Montgó
86-
Blog d’en Jotes
87-
Sempre hi ha alguna cosa a dir
88-
Racó de Tafaner
89-
Revolta permanent
90-
Sense fruit de l’estipendi
91-
Lo Gaiter de l’Ebre
92-
Lo Carrer del Riu
93-
I amb el somriure, la revolta
94-
Delenda est Carthago!
95-
Oceans II
96-
Som los que Som
97-
Lo Bloc de Jordi
98-
Lo blog linuxero Ebrenc
99-
Lo Mont
100-
Jordi Salvia
101-
Ara, independència!
102-
Assumiràs la veu d’un poble
103-
Cinta Panisello Chavarria
104-Matinar No Pot Ser Bo
105- maRtO’s hoMe
106- Okobaix
107- Amunt Avall
108- Divendres roig i negre
109- La Via Augusta

110- Un bloc xocotet
111- Inadaptat

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.