el basar de les espècies

Bloga latina

A rel d’una notícia, he descobert un món nou i vell alhora, el dels usos de la llengua llatina a internet.

I això perquè no només trobem la pàgina del Vaticà, la de Google, la wikipedia, i bona literatura, sinó que podem trobar moltíssims altres recursos (i no només educatius).

Entre els que m’han cridat l’atenció, hi ha els mitjans de comunicació. I no només hi ha el diari Ephemeris, sinó un bon grapat de ràdios, com ara una de Bremen, una finlandesa, o el programa Latin Lover (produït al mateix Vaticà).

I també a casa nostra hi ha una colla de frikis que queden per parlar en llatí (segurament en alguna taberna). N’hi ha a Barcelona i n’hi ha a Girona, així que si teniu ganes de quedar-hi, ja ho sabeu! (ho sento, el meu domini del llatí no és suficient per crear-ne un a Tarraco o a Dertosa…).

Però, al que anàvem, el llatí també es troba a la blocosfera. N’hi ha de tota classe, d’arreu de la geografia terrestre. Tot i que exiosteix un portal de blocs que tracten de llengües clàssiques, Chiron, ara vos apunto uns quants blocs escrits exclusivament en llatí: Memorialis libellus Pseudoli, Deus Ex Crapula, Thersites, i el que més m’agrada, Insula Somnium.

Cursum perficio, d’Enya.

.

3 thoughts on “Bloga latina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow