el basar de les espècies

Bloga latina

A rel d’una notícia, he descobert un món nou i vell alhora, el dels usos de la llengua llatina a internet.

I això perquè no només trobem la pàgina del Vaticà, la de Google, la wikipedia, i bona literatura, sinó que podem trobar moltíssims altres recursos (i no només educatius).

Entre els que m’han cridat l’atenció, hi ha els mitjans de comunicació. I no només hi ha el diari Ephemeris, sinó un bon grapat de ràdios, com ara una de Bremen, una finlandesa, o el programa Latin Lover (produït al mateix Vaticà).

I també a casa nostra hi ha una colla de frikis que queden per parlar en llatí (segurament en alguna taberna). N’hi ha a Barcelona i n’hi ha a Girona, així que si teniu ganes de quedar-hi, ja ho sabeu! (ho sento, el meu domini del llatí no és suficient per crear-ne un a Tarraco o a Dertosa…).

Però, al que anàvem, el llatí també es troba a la blocosfera. N’hi ha de tota classe, d’arreu de la geografia terrestre. Tot i que exiosteix un portal de blocs que tracten de llengües clàssiques, Chiron, ara vos apunto uns quants blocs escrits exclusivament en llatí: Memorialis libellus Pseudoli, Deus Ex Crapula, Thersites, i el que més m’agrada, Insula Somnium.

Cursum perficio, d’Enya.

.

3 thoughts on “Bloga latina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.