el basar de les espècies

Col·lecció Luchadores del Espacio

L’altre dia, navegant per internet, vaig fer cap a una col·lecció de cobertes d’antics llibres de ciència-ficció. El grup més nombrós pertanyia a la col·lecció Luchadores del Espacio, de l’Editorial Valenciana, i m’ha començat a picar el cuquet de la curiositat.

Esta editorial és la responsable de la publicació d’una gran part dels còmics dels anys 40 i 50, destacant les capçaleres de Jaimito , Roberto Alcázar y Pedrín o d’El guerrero del antifaz.

Però en l’apartat de llibres, fou responsable d’una de les col·leccions de ciència-ficció més importants de la història d’Espanya, encara que els seus títols es puguen categoritzar de sèrie B. Només cal dir que en esta col·lecció és a on es trobava La saga de los Aznar!

Però, qui és l’artista que va crear estes cobertes, que arriben a ser molt millors que els mateixos textos? Capbussant-me per la xarxa he trobat el seu nom: José Luís Macías, que ja va començar a dibuixar les cobertes als vint-i-cinc anys, i que seria, amb diferència, l’artista que més cobertes faria de tota la col·lecció.

Si en voleu saber més, esteu de sort. José Carlos Canalda fa temps va escriure una sèrie d’articles per al Sitio de Ciencia-Ficción titulades La gran historia de las novelas de a duro, i en què parla profusament de l’Editorial Valenciana, la col·lecció, els títols i els autors, a més a més d’altres col·leccions i autors de l’època. Per facilitar-vos la feina, he buscat els primers articles, relacionats amb EV, i vos els enllaço tot seguit per facilitar-vos la lectura. Que aprofiten!

[0] · [1] · [2] · [3] · [4] · [5] · [6] · [7] · [8] · [9] · [10] · [11] · [12] · [més]

.

2 thoughts on “Col·lecció Luchadores del Espacio

  1. Jacme

    he, he, he… ja tenia el post fet de fa dies, i vaig pensar que estos dies de poca activitat era un bon moment per posar-lo, precisament per si algú tenia ganes de llegir els enllaços en tranquilitat! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.