el basar de les espècies

Presentació del llibre «L’anarquisme a Tarragona. Formós Plaja i Carme Paredes»

El proper dijous, dia 3, a les 8 de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona es realitzarà la presentació del llibre L’anarquisme a Tarragona (1917-1924). Formós Plaja i Carme Paredes d’Ignacio Clemente Soriano Jiménez, editat pel Cercle d’Estudis «Guillem Oliver» del Camp de Tarragona. La presentació anirà a càrrec de la Dra. Teresa Abelló Güell, professora d’història contemporània de la Universitat de Barcelona.

El Formós Plaja és el personatge clau de l’anarquisme a Tarragona, i segurament un dels més importants a la península Ibèrica. Com gairebé sempre passa amb l’anarquisme, la seua figura passa inadvertida per a l’establishment dels historiadors, i cal reconèixer la tasca del Cercle a l’editar una obra en català sobre ell. A més a més, i ara ve l’apunt basarià, el Formós Plaja era un «monstre» de l’edició, i des de Tarragona va editar una magnífica col·lecció de clàssics llibertaris, una feina que s’obvia en la sèrie de llibres de «L’edició a Catalunya».

En els propers dies miraré de fer-vos un petit apunt sobre la seua vessant com a editor, ja que crec que és importantíssima i es desconeix absolutament tota (com a mínim jo no n’havia sentit parlar mai abans!).

La gent de la CGT, i el Jordi Martí, també es fan ressó de la presentació, i tots vosaltres sou convidats a la presentació, que valdrà la pena (segurament els fills del Formós també hi assistiran).

Mentrestant, si voleu, podeu llegir una conferència del Formós, titulada Charla con las Juventudes Libertarias, i editada a la Biblioteca Virtual Antorcha; i si no teniu molt de temps us animo a llegir l’article «La vela blanca», de Paralelo Sur, que parla de la parella.

.

3 thoughts on “Presentació del llibre «L’anarquisme a Tarragona. Formós Plaja i Carme Paredes»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.