el basar de les espècies

Presentació del llibre «L’anarquisme a Tarragona. Formós Plaja i Carme Paredes»

El proper dijous, dia 3, a les 8 de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona es realitzarà la presentació del llibre L’anarquisme a Tarragona (1917-1924). Formós Plaja i Carme Paredes d’Ignacio Clemente Soriano Jiménez, editat pel Cercle d’Estudis «Guillem Oliver» del Camp de Tarragona. La presentació anirà a càrrec de la Dra. Teresa Abelló Güell, professora d’història contemporània de la Universitat de Barcelona.

El Formós Plaja és el personatge clau de l’anarquisme a Tarragona, i segurament un dels més importants a la península Ibèrica. Com gairebé sempre passa amb l’anarquisme, la seua figura passa inadvertida per a l’establishment dels historiadors, i cal reconèixer la tasca del Cercle a l’editar una obra en català sobre ell. A més a més, i ara ve l’apunt basarià, el Formós Plaja era un «monstre» de l’edició, i des de Tarragona va editar una magnífica col·lecció de clàssics llibertaris, una feina que s’obvia en la sèrie de llibres de «L’edició a Catalunya».

En els propers dies miraré de fer-vos un petit apunt sobre la seua vessant com a editor, ja que crec que és importantíssima i es desconeix absolutament tota (com a mínim jo no n’havia sentit parlar mai abans!).

La gent de la CGT, i el Jordi Martí, també es fan ressó de la presentació, i tots vosaltres sou convidats a la presentació, que valdrà la pena (segurament els fills del Formós també hi assistiran).

Mentrestant, si voleu, podeu llegir una conferència del Formós, titulada Charla con las Juventudes Libertarias, i editada a la Biblioteca Virtual Antorcha; i si no teniu molt de temps us animo a llegir l’article «La vela blanca», de Paralelo Sur, que parla de la parella.

.

3 thoughts on “Presentació del llibre «L’anarquisme a Tarragona. Formós Plaja i Carme Paredes»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow